YemekTavada tavuk şiş nasıl yapılır? Tavada tavuk şiş tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tavada tavuk şiş nasıl yapılır? Tavada tavuk şiş tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tavada tavuk şiş nasıl yapılır? Tavada tavuk şiş tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak tavada tavuk şiş tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği şahane bir lezzet. Peki, tavada tavuk şiş nasıl yapılır? İster misafire servis edebileceğiniz isterseniz de ailenize akşam yemeğinde hazırlayabileceğiniz tavada tavuk şiş tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hızlıca hazırlayabileceğiniz ve tadına doyum olmayan tavada tavuk şiş tarifi, görüntüsüyle de lezzetiyle de enfes bir tarif. Peki, tavada tavuk şiş nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla tavada tavuk şiş tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

TAVADA TAVUK ŞİŞ TARİFİ

Tavada tavuk şiş malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım rende soğan
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Servis İçin;

  • Lavaş
  • Domates
  • Biber

TAVADA TAVUK ŞİŞ YAPILIŞI

  • Tavada tavuk şiş yapmak için öncelikle tavuğu küp küp doğrayın.
  • Ardından marinesi için uygun bir kaba rendelenmiş soğan, zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber, pul biber ve tuzu alarak karıştırın.
  • Doğranan tavukları sosa alın ve karıştırın.
  • Marine olmaları için üzerini streçleyin ve 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Sürenin sonunda dinlenen tavukları alın ve aralarına tercihe bağlı kırmızı ve yeşil biberde ekleyerek çöp şişlere geçirin.
  • Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Dizme işlemi bittikten sonra çöp şişleri kızdırılan yapışmaz tavaya alın ve arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirin.
  • Bu aşamada çok sık dizilmemesi tavukların her yerinin daha güzel pişmesini sağlayacaktır.
  • Tavukların hepsi piştikten sonra servis esnasında kullanmak üzere ortadan bölünen domates veya biberleri de tavada kızartabilirsiniz.
  • Lavaşı da tavada ısıtın ve tabağa alın.
  • Üzerine tavuk şişleri ve kızartılan domates biberleri de ekleyerek servis edin.