Avokado nasıl yenir? Avokadolu tarifler
Yemeklerinizi daha lezzetli hale getirebilmek için avokado ekleyebilirsiniz. Tadı çok fazla bilinmese de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Avokado yemek istiyor fakat nasıl tüketildiğini bilmiyorsanız telaşa kapılmayın. Beslenmesine avokado eklemek isteyenlere işte avokado nasıl yenir sorusunun cevabı araştırdık. Eğer avokado nasıl yenir merak ediyor yada avokadolu tarifler arıyorsanız "avokado nasıl yenir, avokadolu tarifler" haberimize göz atın.
Beslenmenize avokado eklemek için çeşitli tarifler uygulayabilirsiniz. Yemeklerinize avokado ekleyip daha lezzetli hale getirebilmeniz mümkün. Sadece 28 gram avokadonun içerisinde sağlıklı, protein ve yağlar bulunmaktadır. Avokado ayrıca kalp sağlığı, kilo kontrolü ve sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olabilir. Avokadonun nasıl yendiği konusunda henüz fikir sahibi değilseniz işte diyetinize avokado eklemenin birkaç yolu…
Avokado nasıl yenir?
Riske atmayın
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu, bir tutam tuz ve karabiber serpmektir.
Biber, acı biber, balzamik sirke veya limon suyu gibi başka baharatları da deneyebilirsiniz.
Avokadoyu lezzetli bir şekilde hazırlanın en etkili yolu ikiye bölüp çekirdeğini çıkarmak ve parçalara ayırmaktır. Parçalara ayırdıktan sonra balzamik sirke, karabiber ve tuzla karıştırarak tüketebilirsiniz.
Yumurtalı avokado
Avakado nasıl yenir sorusunun diğer bir cevabı ise avokadoyu yumurtayla tüketmektir. Bu yapmanın yolu avokadonun içerisindeki çekirdeği çıkarmak sonrasında ise avokadunun içerisine bir adet yumurta kırmaktır. Bu şekilde avokadoyu fırında pişirip tüketebilirsiniz.
Pişmiş yumurta içine avokado eklemek
Tavada yumurta pişirirken içerisine avokado parçaları ekleyebilirsiniz. Ancak avokadonun yanmasını engellemek için bunu yumurtanın pişmesine yakın yapmanız gerekir. Daha soğuk ve diri bir şekilde avokado tüketmek istiyorsanız yumurtalar piştikten sonra üzerine avokado ekleyebilirsiniz.Tabağı biraz rendelenmiş peynirle süsleyerek yemek işlemini bitirebilirsiniz. Lezzetini arttırmak için tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın.
Kızarmış ekmekle tüketmek
Tereyağı ve margarin gibi normal formaları avokado ile değiştirmek mümkündür .
Kızartılmış avokadoyu tost ve sandviç üzerine yayılmış olarak kullanmak da yemeğinize ekstra vitamin ve mineraller ekler.
Mayonez yerine kullanabilirsiniz
Bağlayıcı olarak mayonez kullandığınız yemeklere avokado ekleyebilirsiniz. Örneğin ton balığı ve yumurta salatası yapmak için mayonez kullanabilirsiniz.
Salatalarda kullanabilirsiniz
Araştırmalar, avokadodaki yağ ve liflerden gelen ekstra kalorilerin daha uzun süre daha doyurucu kalmanıza yardımcı olabileceğini ve bu sayede sonraki öğünlerde kalori alımını azaltabildiğini
gösteriyor. Salatalar kalorilerde hafif olabildiğinden avokado eklenmesi onları daha doyurucu bir yemek haline getirebilir.
Çorbalara ekleyebilirsiniz
Avokado nasıl yenir sorusunun bir diğer cevabı da çorbalarla tüketebilmektir. Avokadoyu çorba olarak tüketebilirsiniz. Nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi değilseniz aşağıda vermiş olduğumuz avokado çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
Avokado çorbası tarifi
Malzemeler
Yarım olgunlaşmış avokado
1 çay kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tam buğday unu
1 diş sarımsak
Avokado çorbası nasıl yapılır?
Tereyağını eritip, tam buğday ununu kavuruyoruz.
Yarım avokadoyu çatalla ezip içerisine yarım çay bardağı su ekleyip pürüzsüz hale getirin.
Kavrulan una avokadoyu ve 1 bardak su ve dövülmüş sarımsak ekleyip pişmeye bırakın.
Avokadonuz tam olgunlaşmadan yaparsanız çorbanız acı olacaktır. O yüzden avokadonuzun tam olgunlaşmasını bekleyin ya da olgunlaşmış yemeye hazır avokado kullanın.
Sushi yapımında kullanılabilir
Sushi , Japon mutfağının temel bir yemeğidir. Genellikle pirinç, deniz yosunu ve balık veya kabuklu deniz hayvanları kullanılarak yapılır.
Bununla birlikte, avokado sushi rulolarında da yaygın olarak kullanılmaktadır.
Sos olarak kullanılabilir
Avokado, birçok tariflere harika bir ektir. Örneğin, avokado dilimleri en iyi sandviçler, burgerler ve hatta pizzalar için mükemmeldir .
Ayrıca tacos ve cips gibi tipik Meksika yemeklerinin üzerine serpmek için de mükemmeldir.
Humus yapımında kullanılabilir
Humus, genellikle nohut, zeytinyağı ve tahin ile yapılan besin bakımından zengin bir yemektir.
Nohut mükemmel bir protein ve lif kaynağıdır ve tahin ve zeytinyağı, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar sağlar.
Bu karışıma avokado ilave etmek, yemeğin lifini ve sağlıklı yağ içeriğini artırabilir .
Her öğünün yanında yer alabilecek sağlık küpü avokadolu humus tarifi
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet olgun yumuşak bir avokadocuk
Azıcık kimyon
Çay kaşığının çok azıcık ucuyla tuz
1/2 limon suyu
Avokadolu humus nasıl yapılır?
Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Sonuç olarak afiyetle tüketebilirsiniz.
- Hadise'den olay dans! Merdivenlere yattı
- Ferdi Tayfur hastaneye kaldırıldı! İşte ilk görüntü
- Lindsay Lohan'ın değişen hayatı! Bir zamanların çocuk yıldızı artık mutlu bir anne…
- Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili son dakika gelişmesi! Jülide Kural açıkladı
- Dünyaca ünlü müzisyen hayranlarını endişelendirdi! Hastalığını ilk kez açıkladı