YemekAyva reçeli tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel ayva reçeli nasıl yapılır?

Ayva reçeli tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel ayva reçeli nasıl yapılır?

Paylaş
Ayva reçeli tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel ayva reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltı ve tatlıların vazgeçilmezi olan ayva reçeli tarifi, evde yapılınca oldukça güzel olan bir tarif. Ayva mevsiminde taze taze yapılan ayva reçelinin tadına doyum olmaz. Peki, evde ayva reçeli nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve şahane tadıyla ayva reçeli tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kahvaltılarda sevilerek yenen ayva reçeli evde kolaylıkla yapılabilir. Reçel severler "ayva reçeli nasıl yapılır?" merak ediyor. Her lokmasında ayrı lezzet bulacağınız ayva reçeli tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası ve hazırlanışı...

Haberin Devamı

AYVA REÇELİ TARİFİ

Ayva reçeli malzemeler

  • 1,5 kilo ayva
  • 1 kg+ 1 su barağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 7-8 adet tane karanfil
  • 4 su bardağı su

AYVA REÇELİ YAPILIŞI

  • İlk olarak ayvaları yıkayın, soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  • Küp küp doğradığınız ayvaların kararmaması için önceden hazırladığınız limonlu suya atın.
  • Büyük bir çelik tencereye ayvaları dökün ve üzerine su ekleyerek ayvalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Ayvalar yumuşamaya başladığında üzerine suyunu dökmeden şekerin ve karanfilin tamamını ekleyin, şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın.
  • Kısık ateşte koyulaşana kadar kaynattığınız ayvaları ocaktan almadan 5-6 dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin.
  • Birkaç dakika da böyle piştikten sonra ocağı kapatın.
  • Ocaktan aldığınız reçelin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.

 AYVA REÇELİ PÜF NOKTASI

  • Reçelde daha aromatik bir tat seviyorsanız kaynama esnasında çubuk tarçın kullanarak reçelinizi daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Reçel kavanozlarını mutlaka güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin.