Ayvalık lor tatlısı nasıl yapılır? Lor tatlısı yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası
TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununda yarışmacılar Ayvalık lor tatlısı tarifi hazırladı. Ekran başında izleyen seyirciler ise "Ayvalık lor tatlısı nasıl yapılır?" merak ediyor. Tadına doyamayacağınız Ayvalık lor tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Pratik ve kolay tatlı hazırlamak isteyenler için oldukça iyi bir alternatif olan lor tatlısı tarifi, Ayvalık bölgesine ait meşhur bir tatlı. Peki, Ayvalık lor tatlısı nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Ayvalık lor tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...
AYVALIK LOR TATLISI TARİFİ
Ayvalık lor tatlısı malzemeler
- Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
Lor tatlısı için:
- 500 gram taze lor (kaşar loru)
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
AYVALIK LOR TATLISI YAPILIŞI
Şerbeti İçin:
Bir tencereye şekeri ve suyu ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağa alıp birkaç dakika kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Lor tatlısı için:
Taze loru yumuşayana kadar çırpın. Ardından yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, irmiği ve kabartma tozunu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve derin bir tepsiye dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz, soğuyan şerbeti üzerine dökün. Oda sıcaklığında şerbeti çekmesini bekleyin. Ardından isteğe göre kaymakla ve Antep fıstığıyla birlikte servin edin.
- Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan ikinci baharlarını yaşıyor! İtalya pozlarına beğeni yağdı
- Engin Altan Düzyatan özel hayatıyla ilgili açıklama yaptı: Aşk kısa süreli bir şey
- 'Türkiye'nin en seksi kadını' seçilen Zeynep Bastık'tan açıklama
- 'Annem Ankara' yüreklere dokundu
- Yılın en çok konuşulan aşkı! Kerem Alışık'tan Evrim Alasya açıklaması