Bağışıklık güçlendiren 6 çorba tarifi
Soğuk havalarda içinizi ısıtacak aynı zamanda da virüse karşı bağışıklığınızı güçlendirecek lezzetli çorba tarifleri arıyorsanız haberimiz tam size göre. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bağışıklık güçlendirecek çorba tarifleri oldukça pratik ve leziz. Eğer bağışıklık güçlendirici çorba tarifi arıyor ya da bağışıklık güçlendirici çorba nasıl yapılır merak ediyorsanız "bağışıklığınızı güçlendirecek 6 çorba tarifi" haberimize göz atın.
Sevdiklerinizi ve sizi virüsten korumaya yardımcı olacak birbirinden lezzetli bağışıklık güçlendirici çorba tarifleri arıyorsanız "Bağışıklığınızı güçlendirecek 6 çorba tarifi" haberimize göz atın.
Bağışıklığınızı güçlendiren 6 çorba tarifi
Kelle paça çorbası tarifi
Kelle paça malzemeleri
- 1 adet koyun yada keçi kellesi
- Birkaç parça kemik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Toz kırmızı biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı sumak ekşisi
Kelle paça yapılışı
Kelle iyice yıkanıp temizlenir. Kemiklerle birlikte bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur. Tuzda koyulduktan sonra kellenin etlerinin pişmesi beklenir. Piştikten sonra başka bir tencereye kellenin etleri didiklenir, üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir.
Bal kabağı çorbası tarifi
Bal kabağı çorbası malzemeleri
- 2 su bardağı bal kabağı püresi
- 2 su bardağı süt
- 2 adet küçük kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Bal kabağı çorbası yapılışı
Küçük küçük kesilmiş soğanları zeytinyağı ile soteleyin. Daha önce haşlayarak püre haline getirdiğiniz püreye, tuz ve karabiberi ilave edin. 2 su bardağı sütü karışıma yavaş yavaş ilave ederek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan 5-10 dakika sonra ocağı kapatabilirsiniz.
Düğün çorbası tarifi
Düğün çorbası malzemeleri
- 2 litre et suyu
- 250 gram koyun eti
- 125 gram un (1 bardak silme)
- 1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- Düğün çorbası terbiyesi için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 adet limon
Düğün çorbası yapılışı
Kuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin. Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin. Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin. Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin. Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin.
Soğan çorbası tarifi
Soğan çorbası malzemeleri
- 2 litre et suyu
- 5 - 6 adet soğan
- 4 silme yemek kaşığı tereyağ
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- 7 adet tost ekmeği
Soğan çorbası yapılışı
Soğan ayıklanıp ince ince dilimler halinde kesilir. Yağla birlikte açık pembe renkte kavrulur. Et suyu ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirilir. Ekmek dilimlerine kaşar peynir serpiştirilip fırında kızarana kadar pişirilir. Daha sonra kare şeklinde küçük parçalara bölünür. Çorbaları tabaklara alıp üzerine hazırlanan ekmekten koyun ve servis edilir.
Havuç çorbası tarifi
Havuç çorbası malzemeleri
- 3 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1/2 su bardağı pirinç
- 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Havuç çorbası yapılışı
Soğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Sıvı yağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tere yağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın.
Terbiyeli sebze çorbası tarifi
Terbiyeli sebze çorbası malzemeleri
- 4 yemek kaşığı ay çiçek yağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet kabak
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su
Terbiyeli sebze çorbası terbiyesi için:
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 3-4 damla limon
Terbiyeli sebze çorbası yapılışı
4 yemek kaşığı ay çiçek yağını tencerede kızdırın. Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin. Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
- Aşkları dolu dizgin devam ediyor! Londra'da tatil yapan çiftten romantik pozlar
- Trafik kazasında ölümden dönmüştü! Bebeğinin son durumunu açıkladı
- La Casa de Papel'in yıldızı Türkiye'de! 'Her geldiğimde daha çok etkileniyorum'
- Orkun Işıtmak ve Mr. Beast buluştu, sıradaki Konuk Elon Musk mı?
- Apar topar ameliyata alınmıştı! Ferdi Tayfur'dan ilk kare geldi