YemekKaralahana yemeği tarifi: Karalahana yemeği nasıl yapılır?

Karalahana yemeği tarifi: Karalahana yemeği nasıl yapılır?

Paylaş
Karalahana yemeği tarifi: Karalahana yemeği nasıl yapılır?

Yöresel lezzetler arasında en çok sevilen yemeklerden birisi de karalahana yemeği tarifi. Sevdiklerinize hazırlamak için karalahana yemeği tarifi arıyor yada karalahana yemeği nasıl yapılır merak ediyorsanız "karalahana yemeği tarifi, karalahana yemeği nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Özellikle Karadeniz bölgesinde sıklıkla tüketilen karalahana yemeği tarifi en çok sevilen lezzetler arasında yer almaktadır. Eğer karalahana yemeği tarifi arıyor yada karalahana yemeği nasıl yapılır merak ediyorsanız "karalahana yemeği tarifi, karalahana yemeği nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Karalahana yemeği tarifi

Karalahana yemeği malzemeleri

  • 1 kg yürekli karalahana
  • 1 kase barbunya fasulyesi
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 kase fırınlanmış mısır tanesi
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Acı kırmızı pul biber

Karalahana yemeği yapılışı

Karalahana yemeği yapımı için lahanalar ayıklanır. İyice yıkanır ve küçük küçük doğranır. Suda lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzdürülür. Tencereye sıvı yağ konulur. Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salça eklenerek kavrulur. Süzdürülen lahana, barbunyalar ve mısır ilave edilir. Bir - iki bardak su ile ön pişirme yapılır. Yemeğin ana suyu konularak tuzu ve biberi atılır. Pişmeye bırakılır. Suyunun çok fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Yarmalar ve barbunya iyice pişince karalahana yemeğinin altı kapatılır.