Bayram sofralarına yakışan baklava tarifi! Çıtır çıtır olması için tek yapmanız gereken…
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber evlerde tatlı bir telaş başlıyor. Bayram öncesi temizlikler, alışverişler, yemek seçimleri derken yılın heyecanla beklenen o günlerine hazırlık yapılıyor. Bu tatlı telaşın en önemli parçası ise misafirlere ikram edilecek baklavanın tarifini bulmak oluyor. Peki, çıtır çıtır baklava nasıl yapılıyor? Püf noktaları neler?
30 Mayıs 2024 , Perşembe 12:26
Bayram denince akıllara ilk gelen baklava oluyor. Baklava: çıtır çıtır dokusu, ağızda dağılan şerbeti, mis gibi kokusuyla her özel günün baş tacı. Kurban Bayramı için geri sayım başlamışken hangi tatlıyı yapacağını bilmeyenler heyecanla araştırmalara başlıyor. İşte bayramın en güzel baklavasını yapmak isteyenler için lezzetli mi lezzetli baklava tarifi…
Haberin Devamı
BAYRAMDA EN GÜZEL BAKLAVA SİZİN OLABİLİR!
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- 300 gram taze Antep fıstığı veya ceviz içi
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
- Fıstıkları veya cevizleri irice doğrayın.
- Tereyağını eritin ve yağınızı hazır edin.
- Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin. Fırını 180 derecede ısıtın.
- Yufkaları tezgaha serin ve üzerine bir bez örtün ki kurumasınlar.
- İlk yufkayı tepsiye serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- İkinci yufkayı serin ve üzerine yine tereyağı sürün.
- Üçüncü yufkayı serin, bu sefer üzerine fıstık veya ceviz serpin.
- Dördüncü yufkayı serin ve üzerine tereyağı sürün.
- Kalan yufkaları sırayla serip her yufkaya tereyağı sürün. Son yufkayı da serdikten sonra tepsiyi kenarlardan düzeltin.
- Baklavayı istediğiniz şekilde dilimleyin. Dörtgen ya da kare dilimlerden istediğinizi tercih edebilirsiniz.
- Dilimlenmiş baklavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin. Pişme süresi genel olarak 30-40 dakika sürebiliyor.
- Pişerken şerbeti hazırlamaya başlayabilirsiniz. Şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Şerbet soğumaya bırakın.
- Fırından çıkardığınız sıcak baklavayı ılık veya soğuk şerbetle buluşturun. Üzerine tarçın serpiştirmek isterseniz bu aşamada yapabilirsiniz.
- Baklavayı şerbeti çekene kadar dinlendirin. Ardından servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Baklava yufkası çok ince olduğu için işlem sırasında yufkaların kurumasını önlemek için mutlaka üzerlerini nemli bir bezle örtün.
- Baklavayı kesmeden önce fırında pişirin ve daha sonra dilimleyin. Bu şekilde daha kolay ve düzgün dilimler elde edersiniz.
- Baklavayı pişirirken altı üstü eşit şekilde kızarması için fırının altını üstünden biraz daha fazla tutun. Böylece altı da kızarırken üstü de yanmaz.
- Baklavayı sıcakken şerbetleyin ve şerbetin eşit şekilde dağılması için üzerine kaşık yardımıyla dökün.
- Baklavayı şerbetlendikten sonra en az birkaç saat dinlendirin ki şerbetini iyice çeksin ve lezzeti tam otursun.
BUNLARI DA OKUYUN
- MasterChef Beyza'nın yüzüne kızgın yağ döküldü! Hakan'dan son dakika açıklaması
- İlk evliliği sadece 13 gün sürmüştü! Yeşim Salkım'dan samimi itiraf
- Somer şef ördek pastilla yemeğiyle şov yaptı! Fiyatı ortaya çıktı
- Enis Arıkan, Metin Arolat'la anısını anlattı! 'Ömür boyu saklayacağım'
- Rihanna sosyal medyaya damga vurdu! Leoparlı yatak örtüsü, altın varaklı yatak başlığı...