Beğendili kebap nasıl yapılır? Beğendili kebap tarifi, yapılışı, malzemeler
Türk mutfağında beğendiyle yapılan yemeklerin yeri bir başkadır. Patlıcanla etin eşsiz uyumu beğendili kebap tarifi ile bir araya geliyor. İnternette ise birçok kişi "beğendili kebap nasıl yapılır?" aratıyor. İşte enfes lezzeti ve şık sunumuyla beğendili kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
17 Ağustos 2022 , Çarşamba 13:32
Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan beğendili kebap tarifi, misafirlerinizin karşı koyamayacağı bir lezzet. Peki, beğendili kebap nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız beğendili kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
BEĞENDİLİ KEBAP TARİFİ
Beğendili kebap malzemeler
- 6 parça kemikli (but tarafından kesilmiş) koyun eti
- 3 su bardağı sıcak su
- 30 gr tereyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı doğranmış domates
- 1 çay kaşığı tane biber
- Tuz
- Karabiber
Beğendi için:
- 8 patlıcan
- 1 su bardağı sıcak süt
- Tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1.5 çorba kaşığı un
- 100 gr tereyağı
- Bir kaç dal maydanoz
- 1 limonun suyu
BEĞENDİLİ KEBAP YAPILIŞI
- Eti bir tencereye alıp tuz ve kara biber serpin.
- Üzerine sıcak suyu ilave edip kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin.
- Etleri süzerek alıp ısıya dayanıklı cam tepsiye yerleştirin.
- Bir bardak kadar haşlama suyunu etin üzerine dökün.
- Doğranmış domates, 2 çorba kaşığı suyla ezilmiş salça ve tereyağını ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Doğrayıp üzerine limon suyunu gezdirin.
- Çatalla ezip püre haline getirin. Tereyağını tavada eritip unu kavurun.
- Patlıcan, tuz ve sütü ilave edip devamlı karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
- Kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine eti sosuyla birlikte ilave edin.
- Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN