YemekBuffalo soslu kanat nasıl yapılır? Buffalo soslu kanat tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Buffalo soslu kanat nasıl yapılır? Buffalo soslu kanat tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak buffalo soslu kanat tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bi lezzet. Peki, buffalo soslu kanat nasıl yapılır? Yumuşacık eti ve her lokmasına yayılmış sosuyla buffalo soslu kanat tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
27 Temmuz 2022 , Çarşamba 15:38
Yapılması kolay, lezzeti ise şahane olan buffalo soslu kanat tarifi, yanına pilav veya makarna ile servis edebileceğiniz enfes bir tarif. Peki, buffalo soslu kanat nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yiyeceğiniz buffalo soslu kanat tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
BUFFALO SOSLU KANAT TARİFİ
Buffalo soslu kanat malzemeler
- 1 kg tavuk kanadı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da ezilmiş 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1-2 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı barbekü sos
BUFFALO SOSLU KANAT YAPILIŞI
- Fırın önceden 180 dereceye ısıtılır ve bir fırın tepsisinin üzerine bir tel ızgara yerleştirilir.
- Büyük bir kapta tavuk kanatlarını yağla ve sarımsak tozu, tuz ve karabiberle baharatlayın.
- Hazırlanan fırın tepsisi üzerindeki tele aktarın.
- Tavuk altın rengine ve derisi çıtır olana kadar 40 dakika pişirin.
- Küçük bir tencerede acı sos barbekü sos ve balı çırpın.
- Kaynatın, ardından tereyağı ile karıştırın.
- Tereyağı eriyene ve hafifçe azalana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
- Pişmiş kanatları bir kaseye aktarın ve tamamen kaplanana kadar sos ile bulayın.
- Kanatları tepsi üzerindeki tele geri koyun pişmesi için 5-7 dakika yeterli olacaktır.
- Sos karamelleşene kadar pişirilir.
- Dilediğiniz sos ve sebzelerle servis edebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN