'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (18 AĞUSTOS 2024)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, beşamel soslu tavuk tarifi, mor lahana salatası tarifi ve yalancı tavuk göğsü tarifi.
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün domates çorbası tarifi, beşamel soslu tavuk tarifi, mor lahana salatası tarifi ve yalancı tavuk göğsü tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Domates çorbası malzemeleri nelerdir?
5 adet büyük boy sulu domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
2 çay bardağı sıcak süt
DOMATES ÇORBASI NASIL YAPILIR?
1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.
5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.
Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
BEŞAMEL SOSLU TAVUK TARİFİ
Beşamel soslu tavuk malzemeleri nelerdir?
500 g kemiksiz tavuk eti (ben kalça ve göğüs karışık kullanıyorum)
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı, evde varsa kullanıyorum)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase kadar konserve garnitür (bezelye, havuç, patates)
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
Beşamel sos için;
2,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucu ile karabiber
Üzerine;
Kaşar peyniri rendesi
BEŞAMEL SOSLU TAVUK NASIL YAPILIR?
Tavuk etlerini parmak kalınlığında doğrayarak sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyelim.
İnce doğranmış soğanları ilave ederek bir iki çevirelim.
Rengi dönmeye başlayınca doğranmış kırmızı biber ve soğanı ekleyerek beraber bir kaç dakika daha çevirelim.
Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, sarımsağı, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim, 1-2 dakika daha kavuralım.
Suyunu süzdüğümüz konserve garnitürü ilave ederek karıştıralım.
Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatalım.
Tüm malzemeler güzelce karışıp piştikten sonra hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayalım.
Onun üzerine de beşamel sos hazırlayıp yemeğin üzerini beşamel sos ile kapatalım.
Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim.
Fırın kabını fırına sürerek üzeri pembeleşinceye kadar 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran ve peynirleri eriyen fırında beşamel soslu tavuğumuz servise hazır.
MOR LAHANA SALATASI TARİFİ
Mor lahana salatası malzemeleri nelerdir?
1/2 adet mor lahana
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ceviz içi
1 adet kırmızı elma
1/3 demet kıyılmış maydanoz
MOR LAHANA SALATASI NASIL YAPILIR?
Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın.
Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.
Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.
Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.
Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin.
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Yalancı tavuk göğsü malzemeleri nelerdir?
125 g tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ NASIL YAPILIR?
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.
Islatılmış kaba dökülür.
Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.
Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.
- Survivor'a verdiği zararı açıkladı! Fiyatı duyan kulaklarına inanamadı
- Rabia Soytürk'ten düğün tarihi açıklaması!
- Annem Ankara kalplere dokunacak! Seyirciyi 90’lı yıllara götürecek
- Şevval Sam, Cumhuriyet Bayramı konserinden 5.3 milyon lira mı aldı?
- Boşanacakları konuşulan Eda Ece ve eşi Buğrahan Tuncer Paris'te aşk tazeledi!