YemekCepli poğaça nasıl yapılır? Cepli poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Cepli poğaça nasıl yapılır? Cepli poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Cepli poğaça nasıl yapılır? Cepli poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz cepli poğaça tarifi, yapımıyla da lezzetiyle de hafızalara kazınan şahane bir tarif. Peki, cepli poğaça nasıl yapılır? İster misafirlerinize isterseniz de kahvaltı tabaklarına servis edebileceğiniz şahane cepli poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsüyle ayrı lezzetiyle ayrı iştahları kabartan cepli poğaça tarifi, hem doyurucu hem de çok lezzetli. Peki, cepli poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız cepli poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

CEPLİ POĞAÇA TARİF

Cepli poğaça malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Hamurun aralarına sürmek için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

CEPLİ POĞAÇA YAPILIŞI

  • Yoğurma kabına un, şeker, tuz, instant maya, sıvı yağ, süt ve suyu alın, hamur kıvam alana kadar yoğurun.
  • Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp daha iyi mayalanması için üzerine bir havlu veya örtü örtün.
  • Bu şekilde ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika – 1 saat arasında mayalanmaya bırakın.
  • Mayası gelen hamuru tekrar yoğurup havasını aldıktan sonra un serpilmiş tezgaha alarak tekrardan yoğurun.
  • Toparlanan hamuru önce 2 eşit parçaya, ardından 12 parçaya bölün.
  • Hamur parçalarını tekrar elimizde yuvarlayarak beze haline getirin.
  • Ardından her bir bezeyi sırasıyla tabak büyüklüğünde açın.
  • Bu aşamada oklava ya da merdane kullanabileceğiniz gibi elinizle de açabilirsiniz.
  • Açılan hamurun üzerine sıvı yağı sürdükten sonra ikiye katlayın.
  • Ardından yine sıvı yağ sürerek tekrar katlayın.
  • Tüm bezeleri hazırladıktan sonra içerisine pişirme kağıdı serili fırın tepsisine poğaçaları aralıklı olacak şekilde yerleştirin.
  • Daha sonra her birinin üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Son olarak üzerlerine biraz susam ve çörekotu serpiştirin.
  • Poğaçaları hazırladıktan sonra 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişmeye bırakın.