Çıtır bamya nasıl yapılır? Çıtır bamya tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Akşam yemeklerinde farklı alternatifler arayanlar için çıtır bamya tarifi oldukça iyi bir seçenek. Peki, çıtır bamya nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ve tadına doyamayacağı çıtır bamya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
08 Ağustos 2022 , Pazartesi 12:39
Bamya yemeği sevmeyenler için alternatif bir lezzet olan çıtır bamya tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif. Peki, çıtır bamya nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çıtır bamya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ÇITIR BAMYA TARİFİ
Çıtır bamya malzemeler
- Yarım kilo büyük boy bamya
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Damak zevkinize göre tuz ve karabiber
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
ÇITIR BAMYA YAPILIŞI
- Bamyaları öncelikle yıkayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye bamyaları alın.
- Üzerine sırayla zeytinyağı, mısır unu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
- Taze fesleğenli yoğurt ile servis edebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Bee Gees’in iki bateristi 4 gün arayla hayatını kaybetti
- Hande Erçel'e erken doğum günü sürprizi! Pastayı gören gözlerini alamadı
- Süper minisiyle doğum gününü kutladı! Pastadaki nota dikkat
- Evlilik teklifi almıştı! Rabia Soytürk'ten düğün sorusuna cevap
- Yasa dışı bahis operasyonunda aranıyor! Hakkında yakalama kararı çıktı