YemekÇıtır bamya nasıl yapılır? Çıtır bamya tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çıtır bamya nasıl yapılır? Çıtır bamya tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çıtır bamya nasıl yapılır? Çıtır bamya tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Akşam yemeklerinde farklı alternatifler arayanlar için çıtır bamya tarifi oldukça iyi bir seçenek. Peki, çıtır bamya nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ve tadına doyamayacağı çıtır bamya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Bamya yemeği sevmeyenler için alternatif bir lezzet olan çıtır bamya tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif. Peki, çıtır bamya nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çıtır bamya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇITIR BAMYA TARİFİ

Çıtır bamya malzemeler

  • Yarım kilo büyük boy bamya
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Damak zevkinize göre tuz ve karabiber
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

ÇITIR BAMYA YAPILIŞI

  • Bamyaları öncelikle yıkayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye bamyaları alın.
  • Üzerine sırayla zeytinyağı, mısır unu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
  • Taze fesleğenli yoğurt ile servis edebilirsiniz.