YemekÇökelek böreği nasıl yapılır? Çökelek böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çökelek böreği nasıl yapılır? Çökelek böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çökelek böreği nasıl yapılır? Çökelek böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kahramanmaraş mutfağının popüler lezzetlerinden birisi olan çökelek böreği tarifi, evde yapılması kolay ve tadı şahane bir tarif. Peki, çökelek böreği nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çökelek böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz çökelek böreği tarifi, çay ve kahve keyfinize de keyif katacak enfes bir lezzet. Peki, çökelek böreği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çökelek böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇÖKELEK BÖREĞİ TARİFİ

Çökelek böreği malzemeler

  • 500 gram taze soğan
  • 250 gram çökelek
  • ½ demet maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber, reyhan, kekik, tuz
  • Zeytinyağı

Hamuru için;

  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

ÇÖKELEK BÖREĞİ YAPILIŞI

  • İlk olarak taze soğanlar ince ince doğranır.
  • Zeytinyağı tavaya alınır ve renk alana kadar kavrulurlar. Kalan bütün malzemeler ile karıştırılır.
  • Hepsi birlikte tavada birleştirilir.
  • Hamur yapılır, bütün malzemeler bir araya koyulur ve yoğurulur. Dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurlar açılır içerisine harç koyulur ve kapatılır.
  • Tavada dikkatlice arkalı önlü pişirilir.
  • Sıcakken tereyağı sürülerek servis edilir.