YemekPratik sahur böreği nasıl yapılır? Pratik sahur böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Pratik sahur böreği nasıl yapılır? Pratik sahur böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Ramazan ayına sayılı günler kala birçok kişi sahur için ne hazırlayacağı konusunda bilgiler araştırmaya başladı. 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği pratik sahur böreği tarifi, tadına doyum olmayan şahane bir lezzet. Peki, pratik sahur böreği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pratik sahur böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
03 Mart 2022 , Perşembe 11:52
Kolay malzemeler yapılan pratik sahur böreği tarifi, hem çok lezzetli hem de çok kolay yapılan şahane bir lezzet. Peki, pratik sahur böreği nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız pratik sahur böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PRATİK SAHUR BÖREĞİ TARİFİ
Pratik sahur böreği malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 adet yufka
- 1.5 çay bardağı süt
İç harcı için
- 1 su bardağı yağsız sert peynir
- 10 dal maydanoz
PRATİK SAHUR BÖREĞİ YAPILIŞI
- Ayçiçek yağını geniş bir tavaya alıp yufkanın birini kenarlardan sarkacak şekilde yayın.
- Derin bir kaba süt, sıvı yağ, yumurta koyup iyice çırpın ve tavaya serdiğiniz yufkanın üstüne 4-5 yemek kaşığı bu karışımdan sürün.
- Yağlanmış olan yufkanın üstüne kalan 2 yufkadan 1 tanesini 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak serin. Tekrardan üstüne hazırladığınız yağlı harçtan 4-5 yemek kaşığı sürün.
- Bir kabın içinde ezilmiş peyniri ve küçük küçük doğranmış maydanozları iyice karıştırın ve bu harcı yufkanın üstüne her yere eşit olacak şekilde yayın.
- Son yufkayı da yine aynı şekilde 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak üzerine serin ve kalan yağlı harcı dökün.
- Son olarak en alta serdiğiniz yufkanın kenarlarını katlayarak böreği kapatın. Tavanın altını orta ateşte olacak şekilde yakın.
- Böreği çift taraflı kızaracak şekilde pişirin. Ocağı kapatıp sıcak olarak servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN