YemekTereyağlı bisküvi nasıl yapılır? Tereyağlı bisküvi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası
Tereyağlı bisküvi nasıl yapılır? Tereyağlı bisküvi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası
Çay ve kahve keyfinize keyif katacak tereyağlı bisküvi tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği bir tarif. Peki, tereyağlı bisküvi nasıl yapılır? Özellikle çocukların çok sevdiği tereyağlı bisküvi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
03 Mart 2022 , Perşembe 10:57
Günün her saati afiyetle yenen tereyağlı bisküvi tarifi, evde yapılması kolay şahane bir lezzet. Peki, tereyağlı bisküvi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tereyağlı bisküvi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
TEREYAĞLI BİSKÜVİ TARİFİ
Tereyağlı bisküvi malzemeler
- 300 gr eritilmiş tereyağı
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurtanın sarısı
- 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
TEREYAĞLI BİSKÜVİ YAPILIŞI
- Tereyağını eritin.
- Uygun bir kaba eritilen tereyağını alın ılındıktan sonra pudra şekerini ve yumurtayı koyup karıştırın ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurun.
- Hamur kıvam aldıktan sonra hafif unlanan tezgahta merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açın.
- Değişik şekillerde kurabiye kalıpları kesip hafif yağlanan veya yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te 2. ceketin sahibi belli oldu! Yarışmacı kaza geçirdi, hemen müdahale geldi
- Vahe Kılıçarslan’a çifte şok! 4.5 yıl hapis istemi ve 5 milyon TL tazminat
- Defne Samyeli dekolteli elbisesiyle göz kamaştırdı
- Haluk Levent sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı, işte son durumu...
- Survivor Adem Kılıççı, Dominik öncesi ailesiyle vedalaştı