Çökertme kebabı tarifi: Çökertme kebabı nasıl yapılır?
Sunumuyla gözleri doyuran, tadı hafızalara kazınan, enfes bir çökertme kebabı tarifimiz var. Yoğurt, patates kızartması, domates sosu ve etin nefis uyumunu çok seveceksiniz. Sevdiklerinize şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz çökertme kebabı tarifi için "çökertme kebabı tarifi, çökertme kebabı nasıl yapılır" haberimize göz atın.
Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğin ve misafirlerinizin bayılacağı bir lezzet olan çökertme kebabı tarifi evde rahatlıkla yapabileceğiniz bir tarif. Eğer sizde çökertme kebabı nasıl yapılır merak ediyor ve çökertme kebabı tarifi arıyorsanız "çökertme kebabı tarifi, çökertme kebabı nasıl yapılır" detaylar haberimizde.
Çökertme kebabı tarifi
Çökertme kebabı malzemeleri
- 300 gram jülyen kesilmiş et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Çökertme kebabı yoğurdu için:
- 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 fiske tuz
Çökertme kebabı sosu için:
- 2 diş sarımsak
- 1 kaşık domates biber sosu ya da salça
- 1 kaşık sıvı yağ
Çökertme kebabı patatesi için:
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ (kızartmak İçin)
Çökertme kebabı yapılışı
Etleri düdüklü tencereye alın ve harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyu çekince sıvı yağ ezilmiş 2 diş sarımsak eklenip 1 - 2 tur çevrilip su eklenir ve kapatılır. Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada patatesleri ince halkalar halinde kesin ve kibrit çöpü boyutunda doğrayın. Kızgın yağda kızartıp büyük servis tabağına alın ve tuz ekleyin. Yoğurtun içine ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip iyice çırpın. Ufak bir tencere de salça ve yağı kızdırıp hazır bir şekilde kenarda bekletin. Suyunu çeken etler bir kaç tur daha çevrilir ve altı kapatılır. Servis edeceğiniz zaman sırasıyla ilk olarak patatesleri daha sonra yoğurdu ve etleri en son olarak ta salçalı sosu üzerinde gezdirip sıcak servis edin. İsteğe bağlı baharat ekleyebilirsiniz.