YemekCroque mademe nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta croque mademe tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Croque mademe nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta croque mademe tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Croque mademe nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta croque mademe tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D ekranlarının en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler croque mademe tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette croque mademe tarifi araştırıyor. Peki, croque mademe nasıl yapılır? Günün her saati yiyebileceğiniz ve sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak croque mademe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Fransız mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan croque mademe tarifi, peynir, jambon ve yumurta ile yapılan müthiş bir lezzet. Peki, croque mademe nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız croque mademe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

CROQUE MADEME TARİFİ

Croque mademe malzemeler

  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 dilim jambon
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim kaşar (eski kaşar veya gravyer)
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

CROQUE MADEME YAPILIŞI

  • Öncelik tam buğday ekmeklerinin iç kısmına hardalı sürün.
  • Hardalı sürdüğünüz dilimlerin üzerine jambonları yerleştirin.
  • Diğer ekmek dilimini de üzerine kapatın.
  • Kaşar peyniri dilimlerini de ekmeğin üzerine yerleştirin ve 250 dereceli fırında yaklaşık 5 dakika pişirin.
  • Sahanda yumurta için; ayçiçek yağını kızartın.
  • Yağ kızmaya başladığında yumurtaları kırın ve 2 dakika pişirin.
  • Üzerine karabiber ve tuzu ekledikten sonra ocağın altını kapatın.
  • Fırından çıkarttığınız ekmeklerin üzerine sahanda yumurtayı ekleyerek servis edin.