Dana haşlama nasıl yapılır? Dana haşlama tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Kurban Bayramı sonrası birçok evde bol miktarda et bulunması nedeniyle internette etli yemek ve çorba tarifleri aratılmaya başlandı. Dana haşlama tarifi de en çok aratılan tarifler arasında yerini alıyor. Peki, en güzel dana haşlama nasıl yapılır? Tam bir şifa deposu olan dana haşlama tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
12 Temmuz 2022 , Salı 11:20
Hem bol sebzeli hem de etin tadına doya doya varacağınız dana haşlama tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği şahane bir lezzet. Peki, dana haşlama nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dana haşlama tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
DANA HAŞLAMA TARİFİ
Dana haşlama malzemeler
- 1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı)
- 1 soğan
- 2 havuç
- 1 kereviz
- 5-6 patates
- 1 diş sarımsak
- 2-3 tane karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
DANA HAŞLAMA YAPILIŞI
- Kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar hafif pişirin. Biraz su ilave edip 50 dakika pişirin.
- Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da jülyen doğrayın.
- Tereyağını, dörde böldüğünüz soğanı tencereye ilave edin. 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin.
- Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Toscana pozlarıyla hayran bıraktı
- Fahriye Evcen ve oğulları tekne keyfi yaptı! Pozlarına beğeni yağdı
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)
- Hadise yeni aşkıyla poz verdi! Eski eşinin hamlesi şaşkına çevirdi