Enfes makarna tarifi: Deniz ürünlü siyah spagetti nasıl yapılır?
Basit bir makarnayı balıklarla ve deniz ürünleri ile muhteşem bir gurme lezzete dönüştürmek mümkün. Eğer makarnayı çok seviyorsanız, bu tarifimiz sofranızın baş köşesine oturacak! İşte deniz ürünlü siyah spagetti tarifi, malzemeleri, püf noktaları...
Kalamarlı ve karidesli makarna gibi bir tarife hayır diyecek veya makarnayı sevmeyen çok az kişi olacağını tahmin ediyoruz. Daha önce hiç denemediyseniz de bu tarif için kolları sıvayın! Eğer öncesinde ton balıklı makarna gibi tarifleri deneyip sevdiyseniz kalamar ve karides gibi lezzetlerle iyice zengin hale getirdiğimiz bu tarifimize bayılacağınıza eminiz!
Mürekkep balıklı siyah makarnayı dilerseniz hazır olarak alabilir, arzunuza göre mürekkep balığı sosu ile hazırlayabilirsiniz. Bu tarifimizde sadece karides ve kalamar kullandık ancak tarifimizin orijinalinde midye de yer alıyor. Ancak midyenin baskın tadı nedeniyle kimileri bu makarnayı sadece karides ve kalamar ile yapmayı tercih ediyor. Eğer siz midye seviyorsanız, tarife midye eklemeyi unutmayın!
DENİZ ÜRÜNLÜ SİYAH SPAGETTİ MALZEMELERİ
- 8 adet karides, küçük boy, ayıklanmış, ikiye bölünmüş
- 1 adet kalamar, ince dilim doğranmış
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım adet soğan, küçük küp doğranmış
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- Arzu ettiğiniz kadar deniz tuzu
Önce makarnayı yapalım...
MALZEMELER
- 1 paket mürekkep balıklı spagetti (500 gr) veya dilediğiniz bir spagetti ve mürekkep balığı sosu
- Dereotu
- 1 limonun suyu
- Kuru nane
- Haşlama suyuna katmak için biraz tuz
YAPILIŞI
- Mürekkep balıklı spagettiyi kaynayan suya ekleyin ve 8-10 dakika pişirin. (Biraz diri kalmasına dikkat edin)
- Klasik spagetti ile yapıyorsanız, makarnayı pişirip, suyunu süzdükten sonra pişirdiğiniz mürekkep sosunu ekleyin.
- Ardından spagettiyi deniz ürünleri ile buluşturmak için bekletin.
DENİZ ÜRÜNLÜ SİYAH SPAGETTİ YAPILIŞI
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- Soğanları ekleyip, 2 dakika orta ateşte yumuşayana dek kavurun.
- Sirke ve suyu ekleyip, 1 dakika pişirin. Kremayı ekleyin.
- Sos ısınınca kalamarları ekleyin, 2 dakika pişirin.
- Makarnaları sosa ekleyip, tereyağını ekleyin ve kısık ateşte karıştırın.
- Üzerinde ince kıyılmış maydanoz ile servis edin.
Afiyet olsun!
- Bergüzar Korel'e yapay zekalı sürpriz!
- Zara'dan çarpıcı açıklamalar! 'O rollerin çoğu bana teklif edildi'
- Şükran Ovalı'dan oyunculuğu deneyen eşine övgüler!
- Mehmet Günsür'ün babalık savaşı! 'Hikayenin gerçekliği beni çok etkiledi'
- Ünlü çift arasında sular durulmuyor! Mauro Icardi'nin menajerinden Wanda Nara için olay sözler