Dolgulu biber nasıl yapılır? Dolgulu biber tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası
Birçok yemeğin yanına yakışan ve yedikçe yedirten dolgulu biber tarifi, evde yapabileceğiniz pratik ve lezzetli mezelerden biri. Peki, dolgulu biber nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dolgulu biber tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Sofralara lezzet ve şıklık katan dolgulu biber tarifi, birçok yemeğin yanına yakışan mezelerden birisi. Peki, dolgulu biber nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız dolgulu biber tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
DOLGULU BİBER TARİFİ
Dolgulu biber malzemeler
- 6 kapya biber
- 250 gram beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 dal taze kekik
- ¼ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
DOLGULU BİBER YAPILIŞI
Biberleri yıkayıp fırın ızgarasında 5 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Geniş bir kapta beyaz peynir, yumurta, yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, kekik, tuz, karabiberi karıştırın. Biberleri sap kısımları kalıp, uzunlamasına, kopmayacak şekilde kesin ve içlerini temizleyin. Peynir karışımını içlerine doldurun. Biberlerin her birini alüminyum folyo içerisine yerleştirin ve kenarlarını kapatacak şekilde sarın. 30 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine parmesan peyniri serpiştirin ve 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.