Peynir kovası nasıl yapılır? Peynir kovası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Birçok yemeğin yanına yapabileceğiniz peynir kovası tarifi, tadına doyum olmayan şahane bir meze. Peki, peynir kovası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız peynir kovası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
21 Aralık 2021 , Salı 17:06
Hem pratik hem de lezzetli bir tarif olan peynir kovası tarifi, favori lezzetiniz olacak şahane bir lezzet. Peki, peynir kovası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız peynir kovası tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
PEYNİR KOVASI TARİFİ
Peynir kovası malzemeler
- 5 paket krem peynir
- 2 adet kırmızı dolmalık biber (küp doğranmış)
- 2 adet sarı dolmalık biber (küp doğranmış)
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 3 diş sarımsak
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet ekşi mayalı ekmek
- 15 adet zeytin (dilediğiniz çeşitleri kullanabilirsiniz)
- 2 dal biberiye (süslemek için)
PEYNİR KOVASI YAPILIŞI
- Derin bir karıştırma kasesinin içerisine krem peynirleri ekleyin.
- Üzerine küp doğranmış kırmızı ve sarı dolmalık biberleri, taze soğanları, doğranmış dereotunu, sarımsağı, limon kabuğu rendesini, tuz ve karabiberi ekleyip tüm malzemeler iç içe geçecek şekilde güzelce karıştırın.
- Ekşi mayalı ekmeğin üzerinden kalın kabuğunu kesip içini boşaltın.
- İçini aldığınız ekmeğin içerisine hazırladığınız krem peynirli karışımı ekleyin.
- Zeytin çeşitleri ve taze biberiye ile süsleyin.
- Ekşi mayalı ekmek içlerini düzgünce kesip veya fırınlayıp, peynirli karışımı yemek için kullanın.
BUNLARI DA OKUYUN