YemekDomat aşı nasıl yapılır? Domat aşı tarifi, yapılışı, malzemeler

Domat aşı nasıl yapılır? Domat aşı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Domat aşı nasıl yapılır? Domat aşı tarifi, yapılışı, malzemeler

Yeşil domatesle yapabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız domat aşı tarifi, hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, domat aşı nasıl yapılır? Yöresel lezzetler arasında oldukça sevilen ve evde kolayca yapılan domat aşı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yeşil domatesin tadına doya doya varacağınız domat aşı tarifi, olgunlaşmamış yeşil domatesle yapılan hafif ekşi ama bir o kadar da lezzetli bir tarif. Peki, domat aşı nasıl yapılır? İşte, domat aşı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

DOMAT AŞI TARİFİ

Domat aşı malzemeler

  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 6 adet yeşil domates
  • 1 kase pirinç
  • 1 adet acı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı baharat karışımı
  • 5 kaşık zeytin yağı

DOMAT AŞI YAPILIŞI

  • Soğanları yemeklik doğrayın, zeytin yağında hafifçe kavurun ,üzerine elma dilimi doğranan yeşil domatesleri ve acı biberi ilave edip bir kaç
  • tur daha çevirin.
  • Pirinci ekleyip bir miktar daha kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • Tuz ve bitkisel baharat karışımı ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pirinciniz çok su çekiyorsa tekrardan biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Hafif sulu olacak şekilde pişirmeniz önemli olan tarafı pilav gibi suyunu çekmeyecek.