YemekDomatesli arpa şehriye pilavı nasıl yapılır? Kuru domatesli arpa şehriye pilavı tarifi, yapılışı, malzemeleri

Domatesli arpa şehriye pilavı nasıl yapılır? Kuru domatesli arpa şehriye pilavı tarifi, yapılışı, malzemeleri

Paylaş
Domatesli arpa şehriye pilavı nasıl yapılır? Kuru domatesli arpa şehriye pilavı tarifi, yapılışı, malzemeleri

Özellikle tavuk külbastı yemeğinin yanına çok yakışacak bir pilav arıyorsanız, kuru domatesli arpa şehriye pilavı mükemmel bir alternatif olacaktır. Biz de sizler için Arda'nın mutfağından harika bir kuru domatesli arpa şehriye pilavı ile geldik. Domatesli arpa şehriye pilavında hem yazdan kalma domates konservelerinizi hem de kuru domatesleri kullanarak daha da zengin bir görüntü elde edebilirsiniz. Pilav hafif nemli bir kıvamda olduğunda, tavuk külbastıya çok daha fazla yakışacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Kuru domatesli arpa şehriye pilavı özellikle tavuk külbastı veya kuzu külbastı etleri ile çok yakışır. Bu nedenle özellikle bu et yemeklerini yaptığınızda, yanına kuru domatesli arpa şehriye pilavı ile servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Haberin Devamı

KURU DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 10-15 adet kuru domates
  • Tuz

KURU DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

  • Külbastının yanına çok yakışacak kuru domatesli arpa şehriye pilavını şu şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.
  • Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
  • Kuru domatesleri sıcak suya koyun hafif diri olacak şekilde yumuşamasını bekleyin. Bıçakla keserken dağılmayacak kadar yumuşaması yeterli. Kahvaltılık cevizli kuru domatesten biraz daha diri olmalı. Ardından ağıza gelecek kadar parçalara bölün.
  • Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.
  • Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  • Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.
  • Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Son aşamada kuru domatesleri ekleyin.
  • Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın
  • 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.

Servis ederken baz olarak domatesli arpa şehriye pilavını kullanın. Üzerine külbastı etlerini dizin. Bu pilav, kuzu külbastı tarifine de çok yakışacaktır.

Afiyet olsun.