YemekEvde balık köftesi nasıl yapılır? Lezzetli balık köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Evde balık köftesi nasıl yapılır? Lezzetli balık köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Evde balık köftesi nasıl yapılır? Lezzetli balık köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

MasterChef Türkiye programında 2. turu geçebilmek için bu akşam yarışmacılar balık köftesi tarifi yapıyor. Ekranların başında izleyen seyirciler ise internette balık köftesi tarifi araştırmaya başladı. Peki, evde balık köftesi nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği balık köftesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem lezzetli hem de besleyici tarifler arayanlar için oldukça iyi bir alternatif olan balık köftesi tarifi, yapılması oldukça kolay bir tarif. Peki, evde balık köftesi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız balık köftesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BALIK KÖFTESİ TARİFİ

Balık köftesi malzemeler

  • 500 gram mezgit fileto
  • 6 dal taze soğan
  • 4 adet arpacık soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • ¼ demet dereotu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • ½ çay bardağı galeta unu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay karabiber
  • Kızartmak için bir su bardağı Ayçiçek yağı

BALIK KÖFTESİ YAPILIŞI

  • Derisi ve kılçıkları ayıklanan balıkları bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra küçük parçalar halinde kesin.
  • Maydanoz ve dereotunu ince olarak kıyın.
  • Soğanları halka şeklinde kesin.
  • Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları minik küpler halinde doğrayın.
  • Bıçak kıyması dediğimiz hale gelene kadar yoğurun.
  • Ardından doğradığınız soğanları, yeşillikleri, yumurta sarısı galeta unu, köri, rendelenmiş limon kabuğu, karabiber ve tuzu katın.
  • Tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayarak sonra bastırarak köfte şekline getirin.
  • Harç bitene kadar işlemi tekrar edin.
  • Ayçiçek yağının içerisinde altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü pişirin.
  • Fazla yağını kağıt peçete içerisinde süzdürerek ılık olarak servis edin.