YemekEvde basit ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Evde basit ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Evde basit ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İftar sofralarının en çok aranan lezzeti olan ramazan pidesi, evde basit ramazan pidesi tarifi ile çok daha lezzetli hale geliyor. İster yumurtalı isterseniz de yumurtasız yapabileceğiniz ramazan pidesi birkaç temel malzemelerden yapılıyor. Peki, evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Kokusu ayrı lezzeti ayrı güzel ramazan pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Ramazan ayı gelince birçok kişi sofralarını ramazan pidesiyle taçlandırıyor ve yemeklerine lezzet katıyor. Bu şahane lezzeti evde yapmak ise tahmin edildiğinden çok daha kolay. Peki, evde kolay ramazan pidesi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ev yapımı ramazan pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Ramazan pidesi malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 su bardağı un

Hamurun üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam ve çörek otu

RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI

  • Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın.
  • Yaş mayayı ufalayarak ilave edin.
  • Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın.
  • Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin.
  • Elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün.
  • Bir kasede un ve suyu çırpın.
  • Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun.
  • Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin.
  • Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin.
  • Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın.
  • Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.