YemekEvde kokoreç nasıl yapılır? Kokoreç tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Evde kokoreç nasıl yapılır? Kokoreç tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Evde kokoreç nasıl yapılır? Kokoreç tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Sokak lezzetleri arasında belki de en popüleri kokoreçtir. Birçok lezzeti evde denediğimiz bu günlerde evde kokoreç nasıl yapılır oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. A'dan Z'ye bütün detaylarıyla evde kokoreç tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...

Sokak lezzetlerine düşkün olanlar evde kokoreç yapmayı çoktan denedi. Sevdiklerinize hazırlamak için kokoreç tarifi arıyor ya da evde kokoreç nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kokoreç tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

Kokoreç tarifi

Kokoreç malzemeleri

  • 500 gram kuzu işkembesi
  • 2 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kokoreç yapılışı

Kasaptan almış olduğunuz işkembeyi sıcak suyla iyice yıkayıp temizleyin. Dilerseniz kuşbaşı doğradıktan sonra dilerseniz de bütün halde düdüklü tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 45 dakika pişirin. Eğer haşlamadan önce doğramadıysanız haşladıktan sonra kuşbaşı doğrayıp tavaya alın ve kavurmaya başlayın.

Domatesleri baharatlarla birlikte robottan geçirin, biberleri ince ince kıyın ve hepsini kavrulmakta olan kokoreçlerin üzerine ekleyin. Suyunu çekene kadar hepsini iyice pişirin. Dışarıda yediğinizden hiçbir eksiği olmayan kokoreciniz hazır. Taze ekmeğin arasında servis edebilirsiniz.