YemekFırında şinitzel nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı fırında şinitzel tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Fırında şinitzel nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı fırında şinitzel tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Fırında şinitzel nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı fırında şinitzel tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen programı Ada'nın Mutfağında Arda Türkmen, fırında şinitzel tarifi yaptı. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinden fırında şinitzel tarifi araştırmaya başladı. Peki, fırında şinitzel nasıl yapılır? Yaparken ayrı yerken ayrı zevk alacağınız fırında şinitzel tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem daha sağlıklı hem de çok lezzetli fırında şinitzel tarifi, akşam yemeklerinize lezzet katacak şahane bir tarif. Peki, fırında şinitzel nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında şinitzel tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

FIRINDA ŞİNİTZEL TARİFİ

Fırında şinitzel malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs

Buttermilk için malzemeler

  • 1 su bardağı krema – 200 ml.
  • ¼ su bardağı süt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber

Bulamak için malzemeler

  • 100 gram panko – kalın ekmek kırıntısı
  • 3 – 4 diş sarımsak
  • 100 gram parmesan ya da eski kaşar peyniri– rende
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

FIRINDA ŞİNİTZEL YAPILIŞI

Tavuklarınızı kesmek için;

  • Tavuğunuzun yan tarafından bıçağınızla bir çizik atın ve devam ettirerek kesin.
  • Böylece 1 dilim tavuktan 2 dilim elde etmiş olacaksınız.
  • Diğer tavuğu da aynı şekilde hazırlayın ve kenarda bekletin.
  • 2 dilim tavuktan toplam 4 dilim tavuk elde etmiş olacaksınız.

Buttermilk için;

  • Bir karıştırma kabında krema, süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, üzüm sirkesi, tuz ve karabiberi bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  • Hazırladığınız tavuklarınızı buttermilk harcınızın içerisine alıp 10 dakika bekletin.

Bulama harcı için;

  • Büyük ve dikdörtgen bir kapta panko, ezilmiş sarımsak, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş parmesan, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;

  • Buttermilk harcından çıkardığınız tavuklarınızı hazırladığınız karışıma her yerine bulaşacak şekilde bulayın.
  • Fırın tepsinizin içerisine teli yerleştirin ve hazırladığınız tavuklarınızı telin üzerine yerleştirin.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.