Fırında soslu köfte tarifi, yapılışı, malzemeler: Fırında soslu köfte nasıl yapılır?
Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği fırında soslu köfte tarifi, kızartılmadan yapılan hem kolay hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, fırında soslu köfte nasıl yapılır? İster misafirlere isterseniz çekirdek ailenize hazırlayabileceğiniz ve görüntüsüyle iştahları kabartan fırında soslu köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
11 Temmuz 2022 , Pazartesi 13:13
7'den 70'e herkesin severek yiyeceği fırında soslu köfte tarifi, tam bir anne yemeği olup misafirlerinize bile hazırlayabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, fırında soslu köfte nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında soslu köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
FIRINDA SOSLU KÖFTE TARİFİ
Fırında soslu köfte malzemeler
Köfte için;
- Yarım kilo kıyma
- Yarım bayat ekmek
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Diğer malzemeler;
- 2 çorba kaşığı kadar zeytin yağı
- 3 orta boy patates
- 2 köy biberi
Sos için;
- 2 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
- 2 çay bardağı su
FIRINDA SOSLU KÖFTE YAPILIŞI
- Bayat ekmekleri kabuklarını bıçakla alıp, poşetleyip, dondurucuya atın köfte yaparken çıkarıp, ılık suda bekletin. Yumuşayınca suyunu iyice sıkıp, kıymaya katın galeta unu yerine kullanılabilir. Yoksa galeta unu kullanabilirsiniz.
- Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin kolay çekmek için bir parça kıymayı ekleyebilirsiniz.
- Maydanozu doğrayıp baharatları da katıp, tüm köfte malzemesini iyice yoğurun.
- Fırın tepsisine fırın kağıdını yerleştirip köfteleri şekillendirip dizin.
- Patatesi elma dilimi doğrayıp köftelerin arasına dizin.
- Üzerine zeytin yağını gezdirip 200 derece fırına verin 25 dakika hafif pişirin.
- Fırında köfte ön pişirmedeyken sosu ve biberleri hazırlayın.
- Domatesleri rondodan geçirin, üzerine biber salçasını ve 2 çay bardağı suyu ekleyin, biberleri temizleyip, dilimleyin.
- Tepsiyi fırından çıkarıp, biberleri ve sosunu ekleyip, yeniden fırına verin 25 dakika sonra ızgarayı açıp 1-2 dakika kadar üzerini kızartın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Haluk Levent sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı, işte son durumu...
- Survivor Adem Kılıççı, Dominik öncesi ailesiyle vedalaştı
- Karnı burnunda yeni poz: Neslihan Atagül anne olmak için gün sayıyor!
- Zeynep Koçak'tan 2025 dilek listesi! İlk sıradaki Teoman maddesi güldürdü
- Survivor 2025'e günler kala imaj değiştirdi!