YemekFırında soslu tavuk kanat tarifi, yapılışı, malzemeler - Fırında soslu tavuk kanat nasıl yapılır?
Fırında soslu tavuk kanat tarifi, yapılışı, malzemeler - Fırında soslu tavuk kanat nasıl yapılır?
Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan fırında soslu tavuk tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği şahane bir tarif. Peki, fırında soslu tavuk kanat nasıl yapılır? İster misafirlere isterseniz de ailenize hazırlayabileceğiniz fırında soslu tavuk kanat tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
22 Haziran 2022 , Çarşamba 11:11
Yapılması kolay lezzeti ise şahane olan fırında soslu tavuk kanat tarifi, yanına pilav ya da makarna ile servis edebileceğiniz şahane bir yemek. Peki, fırında soslu tavuk kanat nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında soslu tavuk kanat tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT TARİFİ
Fırında soslu tavuk kanat malzemeler
- 1,5 kg tavuk kanat
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT YAPILIŞI
- Marine için uygun bir kaba yoğurt, zeytinyağı, salça, sarımsak, kekik, karabiber, tuz, kırmızı toz biberi alarak çırpma teli yardımı ile tüm malzemeyi çırpın.
- Tavuk kanatları hazır olan sosun içerisine alın, her yeri sosa bulanana kadar karıştırın.
- Kabın üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat mümkünse 1 gece dinlendirin.
- Fırın tepsisine ızgaraları yerleştirerek tavuk kanatları ızgaraların üzerine dizin.
- Tavukları 200°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
- Sürenin sonunda güzelce kızaran tavuk kanatları fırından alın ve servis edin.