YemekKendi sosunda pişen makarna nasıl yapılır? Kendi sosunda pişen makarna tarifi, yapılışı, malzemeler
Kendi sosunda pişen makarna nasıl yapılır? Kendi sosunda pişen makarna tarifi, yapılışı, malzemeler
Alışagelmiş makarna tarifleri dışında bir lezzet denemek istiyorsanız kendi sosunda pişen makarna tarifi tam size göre bir lezzet. Peki, kendi sosunda pişen makarna nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanına yapabileceğiniz ya da tek başına servis edebileceğiniz kendi sosunda pişen makarna tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
22 Haziran 2022 , Çarşamba 10:30
Kendi sosunda pişen makarna tarifi ile akşam yemeklerinize lezzet katacaksınız. Peki, kendi sosunda pişen makarna nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kendi sosunda pişen makarna tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KENDİ SOSUNDA PİŞEN MAKARNA TARİFİ
Kendi sosunda pişen makarna malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 10 adet mantar
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ (En küçük olanı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1,5 litreye yakın ılık su
En son piştikten sonra üzerine
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
KENDİ SOSUNDA PİŞEN MAKARNA YAPILIŞI
- Tencereyi ocağa alın.
- Üzerine bir çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurun.
- Ardından küçük doğranmış kırmızı kapya biberi ile yeşil biberleri ekleyip karıştırarak kavurun.
- Ardından kabukları soyulmuş on adet mantarlı ekleyip 4,5 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
- İki yemek kaşığı domates sosu bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip salça kokusunu verene kadar pişirin.
- Ardından tuzunu baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Kavrulan sosun üzerine bir paket istediğiniz makarna çeşidini ilave edip karıştırın.
- Üzerine çıkacak kadar 1,1,5 litre ılık su bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Önce harlı ateşte sonra ağır ağır kısık ateşte 15-20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpip karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz veya taze nane ekleyebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN