YemekFırında tavuklu pilav nasıl yapılır? Fırında tavuklu pilav tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır? Fırında tavuklu pilav tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır? Fırında tavuklu pilav tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Genellikle Balkan mutfağında karşılaşılan fırında tavuklu pilav tarifi, ister tavuk pirzola ister but isterseniz de baget kullanarak yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, fırında tavuklu pilav nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında tavuklu pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak fırında tavuklu pilav tarifi, yılbaşı sofrası için de oldukça iyi bir alternatif. Peki, fırında tavuklu pilav nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız fırında tavuklu pilav tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

FIRINDA TAVUKLU PİLAV TARİFİ

Fırında tavuklu pilav malzemeler

  • 700 gram tavuk baget ya da but
  • 3 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

FIRINDA TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI

  • Tavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.
  • Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.
  • Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
  • Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.
  • Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.
  • Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.
  • Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.
  • Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.
  • Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı. Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
  • Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.