Fırında vişneli pankek tarifi: Fırında vişneli pankek nasıl yapılır?
Meyveli pankek severlerin asla vazgeçemeyeceği lezzetlerden bir tanesi olan fırında vişneli pankek tarifi oldukça pratik bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için fırında vişneli pankek tarifi arıyor ya da fırında vişneli pankek nasıl yapılır merak ediyorsanız "Fırında vişneli pankek tarifi, fırında vişneli pankek nasıl yapılır" haberimize göz atın.
Hem lezzetli hem pratik olan fırında vişneli pankek tarifi oldukça lezzetli bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için fırında vişneli pankek tarifi arıyor ya da fırında vişneli pankek nasıl yapılır merak ediyorsanız "Fırında vişneli pankek tarifi, fırında vişneli pankek nasıl yapılır" haberimize göz atın.
Fırında vişneli pankek tarifi
Fırında vişneli pankek malzemeleri
- 500 gram vişne (çekirdeksiz)
- 50 gram tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı un
- Bir tutam tuz
- 150 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
Fırında vişneli pankek yapılışı
Çok derin olmayan yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve kenarlarını yağlayın. 1-2 yemek kaşığı kadar da toz şeker serpin. Tabanı tamamen kaplayacak ve tek sıra olacak şekilde vişne tanelerini dizin. Hamuru için yumurtaları, tuz ve toz şekerle birlikte çırpma teliyle pütürsüz bir kıvam alana dek çırpın. Kalan malzemeyi ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Akıcı kıvam haline getirdiğiniz karışımı, vişne tanelerinin üzerini kaplayacak şekilde dökün (Hamur çok sulu krep hamuru gibi olacağı için vişne taneleri üste çıkacaktır). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.