YemekFıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi: Fıstıklı kuş üzümlü pilav nasıl yapılır?

Fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi: Fıstıklı kuş üzümlü pilav nasıl yapılır?

Paylaş
Fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi: Fıstıklı kuş üzümlü pilav nasıl yapılır?

Türk mutfağında pilavın her çeşidi oldukça seviliyor. Fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi de oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına yakışan bir tarif. Sevdiklerinize şık sunumlu sofralarda ikram edebileceğiniz fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiz bir yemek. Eğer fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi arıyor yada fıstıklı kuş üzümlü pilav nasıl yapılır merak ediyorsanız "fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi, fıstıklı kuş üzümlü pilav nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Sebze yemeklerinin yanına ne yapılır diye düşünüyorsanız fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi yemeği sebze yemeklerinin yanına oldukça yakışacaktır. Eğer fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi arıyor yada fıstıklı kuş üzümlü pilav nasıl yapılır merak ediyorsanız "fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi, fıstıklı kuş üzümlü pilav nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Fıstıklı kuş üzümlü pilav tarifi

Fıstıklı kuş üzümlü pilav malzemeleri

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz

Fıstıklı kuş üzümlü pilav yapılışı

Pirinçler yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir. Kuru soğan ince ince kıyılır ve sıvı yağda 2 dakika kavrulur. Dolmalık fıstıklar eklenerek soğanla birlikte 2 dakika daha kavrulur. Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur. Kuş üzümleri ilave edilir. Tereyağı ilave edilir. Tuzu ayarlanır. 3 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpilir. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.

Haberin Devamı