YemekGelinim Mutfakta Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır? Hatay tepsi kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır? Hatay tepsi kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır? Hatay tepsi kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin ilgiyle izlenen yarışması Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Hatay usulü tepsi kebabı tarifi yapıyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise Hatay usulü tepsi kebabı tarifi araştırıyor. Peki, Hatay usulü tepsi kebabı nasıl yapılır? Yedikçe yedirten Hatay usulü tepsi kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kıymanın tadına doya doya varacağınız ve bol salça ve baharatla lezzetlendirilmiş Hatay usulü tepsi kebabı tarifi, akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak. Peki, Hatay usulü tepsi kebabı nasıl yapılır? Bugün Gelinim Mutfakta yarışmacıları, tepsi kebabı yapacak. Biz de Posta.com.tr okurları için tadına doyamayacağınız Hatay usulü tepsi kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktasını veriyoruz.

Haberin Devamı

HATAY USULÜ TEPSİ KEBABI TARİFİ

Hatay usulü tepsi kebabı malzemeler

  • 750 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet biber (acı)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber (oranını köftenin acısına göre arttırabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1, 5 tatlı kaşığı kimyon
  • Az karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Domates
  • Biber
  • 1 çay bardağı ilik su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

HATAY USULÜ TEPSİ KEBABI YAPILIŞI

  • Öncelikle kebabı yapılacağı tepsinin içine kıymayı alın.
  • Üzerine ince kıyılmış soğan, ezilmiş sarımsak, sıvı yağ, ince kıyılmış biberler, bütün baharatlar ve salçaları ilave edip iyice yoğurun.
  • İncecik kıyılmış maydanozu da ilave edip harmanladıktan sonra elinizle yavaşça bastırarak tepsiye veya bir borcamın içine yayın.
  • Üzeri için ılık suyun içine salçaları koyup karıştırın.
  • Salçayı kebabın üstüne döküp, biber ve domatesle süsledikten sonra önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Tepsi kebabı servise hazır.