YemekTeriyaki soslu siyah sarımsaklı ızgara bonfile nasıl yapılır? Teriyaki soslu ızgara bonfile tarifi, malzemeleri, yapılışı
Teriyaki soslu siyah sarımsaklı ızgara bonfile nasıl yapılır? Teriyaki soslu ızgara bonfile tarifi, malzemeleri, yapılışı
Tatlı ve tuzlu notalarıyla dünya çapında ünlü şefler tarafından kullanılan siyah sarımsak, yemeklerin lezzetini zenginleştirirken, gerçek bir derinlik katıyor. Biz de sizler için teriyaki soslu siyah sarımsaklı ızgara bonfile tarifi veriyoruz. Teriyaki soslu siyah sarımsaklı ızgara bonfile tarifi, malzemeleri, yapılışı haberimizde.
06 Kasım 2022 , Pazar 14:23
Uzun yaşamın kaynağı siyah sarımsak tatlı ve tuzlu notalarıyla dünya çapında ünlü şefler tarafından kullanılıyor; yemeklerin lezzetini zenginleştirirken, gerçek bir derinlik katıyor. 5 yıldızlı Michelin şeflerinin menülerinde ve ünlü televizyon programlarının tariflerinde ikonik bir lezzet haline gelen siyah sarımsağı mutfağınıza alma zamanınız geldi. Siyah sarımsağı menülerinize nasıl ekleyeceğinizi bilmiyorsanız sizin için teriyaki soslu harika bir bonfile tarifi hazırladık.
Haberin Devamı
SİYAH SARIMSAKLI IZGARA BONFİLE MALZEMELERİ
- 200 gr dana bonfile
- 2-3 adet karnabahar
- 100 gr taze soya filizi
- 2-3 adet siyah sarımsak
- Et sosu (Biz sizin için bu tarifimizde teriyaki sos tarifi verdik)
TERİYAKİ SOS MALZEMELERİ
- 1/4 su bardağı soya sosu
- 1 su bardağı su
- 1/4 çay kaşığı sarımsak tozu
- 5 tatlı kaşığı kahverengi şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/4 bardak soğuk su
SİYAH SARIMSAKLI IZGARA BONFİLE YAPILIŞI
- Etleri bir gece önceden zeytinyağı ve taze baharatlar ile marine edin.
- Ardından kızgın tavada mühürleyin.
- Diğer yandan karnabaharları haşlayıp püre haline getirin.
Karnabahar püresi nasıl yapılır, daha lezzetli karnabahar püresi yapmanın püf noktası nedir, öğrenmek isterseniz aşağıdaki tarifimize göz atın:
- Ardından teriyaki sosu hazırlayın.
- Sos tenceresine soya sosu, su, kahverengi şeker, bal, sarımsak tozu ve zencefili ekleyerek orta ateşte 1 dakika pişirin.
- Bir bardağın içinde mısır nişastası ve 1/4 soğuk suyu karıştırın.
- Nişasta çözündükten sonra, karışımı sos tenceresine ilave edin.
- Sosu koyulaşana kadar 7-8 dakika pişirin.
- Şimdi sıra geldi etleri fırınlamaya. Etleri fırında pişirin ve soya filizlerini zeytinyağı ile soteleyin.
- Siyah sarımsak püresini de bu arada hazırlayın.
- Bunun için önce siyah sarımsağı soyun. Daha kolay soymak için sarımsakları bir kavanoza alıp var gücünüzle 2 dakika kadar sallayın. Sarımsak bu işlemden sonra kolayca soyulur.
- Siyah sarımsağı püre haline getirmek için havanda ya da robotta biraz da tuz ekleyerek püre haline getirin. Biraz da zeytinyağı ekleyin.
- Siyah sarımsak püresini fazla hazırladıysanız, kalanını daha sonra kullanabilmek için püre haline getirilmiş sarımsağı bir kavanoza koyun, üzerini geçecek kadar zeytinyağı dökün ve kapağını sıkıca kapadıktan sonra buzdolabınızın kapak bölümünde muhafaza edin.
- Ardından etleri siyah sarımsak püreli sos ve hazırladığınız garnitürler ile servis edin.