Gelinim Mutfakta lezzetlerinden: Kıyma dolgulu patates köfte tarifi
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın ikinci gününde kıyma dolgulu patates köfte için kıyasıya mücadele ediyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise kıyma dolgulu patates köftesi nasıl yapılır merak ediyor. Her lokmasında ayrı bir lezzet alacağınız kıyma dolgulu patates köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Tadını çok seveceğiniz kıyma dolgulu patates köftesi hem farklı hem de lezzetli bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için kıyma dolgulu patates köftesi tarifi arıyor ya da kıyma dolgulu patates köftesi nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kıyma dolgulu patates köftesi yapılışı, tarifi, malzemeler ve püf noktası...
KIYMA DOLGULU PATATES KÖFTESİ TARİFİ
Kıyma dolgulu patates köftesi malzemeleri
Kıyması İçin :
- 1 kuru soğan
- 100 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Patatesli dışı için:
- 4 orta boy patates
- 1 bardak ince bulgur
- 1 bardak sıcak su
- 1 yumurta akı
- Tuz
- Karabiber
Kızartma için :
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- Kızartma için sıvı yağ
Kıyma dolgulu patates köftesi yapılışı
Kıymalı harç malzemelerini yemek yapar gibi iyice kavurun. Bu noktada önemli olan yağlı ve sulu olmamasıdır. Patatesleri haşlayın. soğutmadan sıcak sıcak patates ezici ile ezilir. Patates haşlanırken, 1 bardak ince bulgur aynı ölçüde sıcak su ile tuz ilavesiyle ıslatılır. Ağzı kapatılıp suyunu çekmesi ve demlenmesi beklenir. Şişen bulgura patates ezmesi katılır. Yumurta akı ve tuz ilave edilir. ( yumurta akını patates ve bulgur ılıyınca ilave etmeliyiz pişmemesi için. ) Patates hamuru elle yoğrulup iyice birbirine yedirilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Patates hamurundan cevizden az büyük parçalar koparılır, içlerine birer tatlı kaşığı kavrulmuş kıymadan koyulup yuvarlanır. Patateslerde açıklık ve çatlak kalmasın ki kızartma esnasında parçalanmasın. Kızartmayı mümkün olduğu kadar dar bir kapta derin yağda yapmaya çalışın. Kızartma bu şekilde daha az yağ içer. Patates topları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır. Önce bir kağıda alınıp fazla yağı alınır sonra servis tabağına alınır.
- Masterchef'e veda eden yarışmacı belli oldu!
- Olgun Şimşek'ten şaşırtan çıkış! 'Benden başka da bir şey olmazdı'
- Şimal'e gelen yorumlar şoke etti! 'Bu yüzden sosyal medyadan uzak durmaya çalışıyorum'
- Sercan Badur'dan aşk açıklaması! 'Çok mutluyum'
- İlayda Alişan ve Oğulcan Engin birbirine övgüler yağdırdı! 'Sahnede aşık oldum'