YemekGelinim Mutfakta perde dolması nasıl yapılır? Perde dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Gelinim Mutfakta perde dolması nasıl yapılır? Perde dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta perde dolması nasıl yapılır? Perde dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Kanal D'nin popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün Nursel Ergin gelinlere perde dolması tarifi yapacaklarını söyledi. Ağızları sulandıran perde dolması tarifi izleyicilerinde dikkatini çekiyor. Peki, perde dolması nasıl yapılır? Dolma içi gibi hazırlanan harç ile yapabileceğiniz ve lezzetine doyum olmayan perde dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Gelinim Mutfakta programında bugün Nursel Ergin gelinlere perde dolması tarifi yapacaklarını söyledi. Porsiyonluk olarak hazırlanan ve şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz perde dolması tarifi, evde kolaylıkla yapılabilen ve akşam yemekleri için çok iyi bir alternatif. Peki, perde dolması nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız perde dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PERDE DOLMASI TARİFİ

Perde dolması malzemeler

Hamuru için;

  • 50 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 1 Türk kahvesi fincanı su
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Pilavı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı kabuksuz badem
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı

Üzeri için;

  • Kabuksuz badem

PERDE DOLMASI YAPILIŞI

  • Pilav için bir tencerenin içerisine zeytinyağını alıp üzerine kıymayı ekleyin.
  • Kıyma kavrulunca çam fıstığı ve bademi atıp badem ve fıstıklar biraz kavrulana kadar karıştırın.
  • Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyip 5 dakika daha kavurup üzerine 3 su bardağı et suyu ekleyin.
  • Ardından tuzunu ve şekerini ekleyip pilavı pişmeye bırakın.
  • Pişen pilavın üzerine karabiber ekleyip güzelce karıştırıp soğuması için bir kenara alın.
  • Pilavı dinlendirirken hamuru hazırlayın.
  • Hamur için karıştırma kabına bütün malzemeleri alıp güzelce karıştırın.
  • Üzerine aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamuru 6 eşit bezeye bölüp bir tane beze alıp biraz un kullanarak oklava veya merdane yardımı ile yemek tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
  • Daha sonra sıvı yağ ile güzelce yağlanan ısıya dayanıklı herhangi bir fırın kabının içerisine bademleri sıralayıp üzerine açılmış hamuru güzelce yerleştirin.
  • Hamurun içerisine soğuyan pilavdan koyup kenarlardan sarkan parçaları pilavın üzerine kapatıp el ile hafif bastırın.
  • Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra 200 derece fırında hamurlar nar gibi kızara kadar 30-35 dakika pişirin.
  • Daha sonra ters çevirip servis edebilirsiniz.