YemekGelinim Mutfakta Hatay soslu tavuk dürüm nasıl yapılır? Hatay soslu tavuk dürüm tarifi, yapılışı, hazırlanışı

Gelinim Mutfakta Hatay soslu tavuk dürüm nasıl yapılır? Hatay soslu tavuk dürüm tarifi, yapılışı, hazırlanışı

Paylaş
Gelinim Mutfakta Hatay soslu tavuk dürüm nasıl yapılır? Hatay soslu tavuk dürüm tarifi, yapılışı, hazırlanışı

Kanal D'nin sevilen yarışmasında bugün gelinler Hatay soslu tavuk dürüm tarifi yaptı. Posta.com.tr okuyucuları için en güzel ve lezzetli Hatay soslu tavuk dürüm tarifi araştırdık. Peki, Hatay soslu tavuk dürüm nasıl yapılır? Parmakları yedirecek ve favori lezzetiniz olacak bu tarif, akşam yemeklerinde de sıklıkla tercih edeceğiniz şahane bir lezzet. Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği Hatay soslu tavuk dürüm tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hatay yöresiyle adını duyurmuş Hatay soslu tavuk dürüm tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir lezzet. Peki, Hatay soslu tavuk dürüm nasıl yapılır? İşte, Hatay soslu tavuk dürüm tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

HATAY SOSLU TAVUK DÜRÜM TARİFİ

Hatay soslu tavuk dürüm malzemeler

Lavaşı için;

  • 4 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı

İçi için;

  • 6 adet tavuk kalça şiş
  • Marine sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Özel sos için;

  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Sunum için;

  • Maydanoz

HATAY SOSLU TAVUK DÜRÜM YAPILIŞI

  • Öncelikle lavaşı hazırlayıp mayalanması için bekletin. Tüm lavaş hamuru malzemelerini kaba alıp yoğurun ve üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletin.
  • Bu arada sosu hazırlayın. Bunu için; marine sosu malzemelerini ayrı bir kapta iyice karıştırın.
  • Tavukları iri kuşbaşı olacak şekilde kesin ve sosa bulayın.
  • Marine edilmiş tavukları şişlere geçirerek 180 derecelik fırında pişirin.
  • Bu arada hamuru lavaş boyutlarında açın ve arkalı önlü pişirin.
  • En son özel sosu tavaya alın ve lavaşları bu sosla bir tur daha çevirin.
  • Sunum için; lavaşı serin, içine tavukları şişten ayırarak dizin.
  • En üste ince kıyılmış maydanozları serpiştirin.
  • Dürüm yapıp dilimleyerek servis edin.