El böreği nasıl yapılır? El böreği tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları
Elazığ yöresinin en sevilen lezzetlerinden birisi de Elazığ usulü el böreği . Elazığ'da misafir olarak bir eve davet edildiyseniz muhtemelen ikramlıklar arasında el böreği görebilirsiniz. Peki, el böreği nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştahları kabartan el böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
03 Ekim 2022 , Pazartesi 09:57
Evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz kıyır kıyır el böreği tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bir tarif. İşte, el böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
EL BÖREĞİ TARİFİ
El böreği malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3 kaşık yoğurt
- 3 kaşık sıvı yağ
- 1 kaşık sirke
- Yarım çay bardağı su veya süt
- Tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Yağsız peynir
- 1 demet kıyılmış Maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
EL BÖREĞİ YAPILIŞI
- Yoğurma kabına tüm malzeme koyup karıştırın.
- Un ilave edip poğaça hamurundan biraz sert hamur elde edin.
- Cevizden biraz daha büyük bezelere ayırın.
- Hafif unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- İçine peynir koyup yarım ay şeklinde kapatın.
- Kenarları örgü olacak sekil de üst üste bindirerek kapatın.
- Eğer yapamazsanız kenarlarını sıkıca bastırarak kapatmanız yeterli olur.
- Tavaya yeteri kadar sıvı yağ koyup ısıtın. Börekleri kızartmaya başlayın.
- Üzerlerine kaşık yardımıyla yağ atarak arkalı önlü kızartın.