Tepside kek nasıl yapılır? Tepside kek tarifi, yapılışı, malzemeler
Çay ve kahve keyfinize eşlik edecek tepside kek tarifi, özellikle şipşak atıştırmalık hazırlamak isteyenlerin en çok tercih ettiği lezzetlerden birisi. Çocukların beslenmesine, 5 çayına, ansızın gelen misafire ya da sırf canınız çektiğinde hızlıca hazırlayabileceğiniz tepside kek tarifi Türk kültürünü yansıtan lezzetlerden. Birçok kişi internette "tepside kek nasıl yapılır" araştırması yapıyor. Yerken kendinize hakim olamayacağınız tepside kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
02 Ekim 2022 , Pazar 14:42
Özellikle çocukların severek yiyeceği tepside kek tarifi, kolay ve hızlı yapılan atıştırmalıkların başında geliyor. Peki, tepside kek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tepside kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
TEPSİDE KEK TARİFİ
Tepside kek malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un
TEPSİDE KEK YAPILIŞI
- Öncelikle derin kap alın ve yumurta ile şekeri içine koyun. Bu iki malzemeyi köpürene kadar iyice çırpın.
- Daha sonra vanilyayı ilave ederek karıştırın. Daha sonra sütü, yoğurdu ve sıvı yağı koyup çırpmaya devam edin.
- Çırpma işlemi devam ederken kabartma tozu ve unu ekleyip son defa akışkan ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- Çırpma işlemi bittikten sonra kullanacağınız tepsiyi yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Kasik kare fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. ‘Ben yuvarlak tepside kek tarifi denemek istiyorum’ diyorsanız da yuvarlak bir fırın tepsisinde gayet güzel bir kek elde edebilirsiniz.
- Keki tepsiye yavaşça dökün ve spatula yardımıyla her tarafa eşit şekilde dağıtın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun ve pişmeye bırakın. 30 ila 40 dakika arasında pişme süresine sahip ama siz fırınınıza göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz.
- Emin olmak adına bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
KIVAMININ TAM TUTMASI VE BOLCA KABARMASI İÇİN;
- Kekin iyi kabarmasını istiyorsanız ilk etapta kaba koyduğunuz şeker ve yumurtayı köpürene kadar çok iyi çırpmalısınız.
- Kabarması için yapılması gereken bununla da kalmaz kekin sönmemesi için ilk 20 dakika fırının kapağının asla açılmaması gerekir.
- Kekin çiğ kalıp kalmadığını anlamak için keke kürdan batırılıp çıkarılır. Kürdana hamur kalıntıları geldiyse kekinizin bir süre daha pişmesi gerekir. Kürdan eğer temiz olarak çıkarsa kek pişmiş demektir.
- Son olarak da keki fırından çıktıktan 15 dakika sonra yani soğumaya başlarken dilimlemeniz iyi olur. Aceleniz yoksa fırından aldığınız gibi kesmemeniz gerekir.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'