YemekGelinim Mutfakta Tavuklu şah pilavı nasıl yapılır? Tavuklu şah pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta Tavuklu şah pilavı nasıl yapılır? Tavuklu şah pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta Tavuklu şah pilavı nasıl yapılır? Tavuklu şah pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin severek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün tavuklu şah pilavı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette tavuklu şah pilavı tarifi araştırıyor. Peki, tavuklu şah pilavı nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi tavuklu şah pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak tavuklu şah pilavı tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, tavuklu şah pilavı nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin seveceği tavuklu şah pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU ŞAH PİLAVI TARİFİ

Tavuklu şah pilavı malzemeler

İç pilav için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gram tavuk göğsü veya but, kuşbaşı doğranmış
  • 1 büyük soğan, ince doğranmış
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 2 adet yufka (ya da ince hamur)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (yufkaları yağlamak için)

TAVUKLU ŞAH PİLAVI YAPILIŞI

  • Pirinçleri birkaç kez yıkayıp nişastasını akıtın, ardından sıcak suda 20-30 dakika kadar bekletin ve süzün.
  • Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını eritin. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından tavuk etlerini ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  • Dolmalık fıstıkları ekleyip hafifçe kavurun. Ardından kuş üzümlerini ekleyin.
  • Süzülen pirinçleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  • Tarçın, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Tavuk suyunu veya suyu ekleyip karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra demlenmeye bırakın.
  • Yufkalardan birini yağlanmış yuvarlak ve derin bir fırın kabının tabanına serin, kenarları dışarı taşacak şekilde bırakın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  • Hazırladığınız iç pilavı yufkanın üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
  • İkinci yufkayı pilavın üzerine kapatın ve kenarlarını içe doğru katlayarak kapatın. Üzerine tekrar tereyağı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufka altın rengi olana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin. Ardından servis tabağına ters çevirerek çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.