Gelinim Mutfakta'nın merak edilen tarifi: Sac kavurma tarifi
Et yemeği denildiğinde akla ilk gelen tariflerinden birisi de sac kavurma tarifi. Sevdiklerinize hazırlamak için sac kavurma tarifi arıyor ya da sac kavurma nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Sac kavurma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...
Tadına doyamayacağınız lezzetlerden birisi de sac kavurma tarifi. Sevdiklerinize hazırlamak için sac kavurma nasıl yapılır merak ediyor ya da sac kavurma tarifi mi arıyorsunuz? Tadını çok seveceğiniz sac kavurma tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
SAC KAVURMA TARİFİ
Sac kavurma malzemeleri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 750 gram kuzu kuşbaşı
- 3 adet soğan
- 3 adet köy biberi
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Sac kavurma yapılışı
Sac tavanın içine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine etleri ilave edin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız soğanları tavaya ilave edin ve karıştırın. Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın. Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın. Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.