YemekGevrekli külçe tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta gevrekli külçe tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler
Gevrekli külçe tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta gevrekli külçe tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler gevrekli külçe tavuk tarifi yapıyor. Ekran başında ilzeyen seyirciler ise gevrekli külçe tavuk tarifi araştırıyor. Peki, gevrekli külçe tavuk nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız gevrekli külçe tavuk tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
13 Eylül 2022 , Salı 14:01
Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği gevrekli külçe tavuk tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
GEVREKLİ KÜLÇE TAVUK TARİFİ
Gevrekli külçe tavuk malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- 4-5 bardak bulamak için kahvaltılık mısır gevreği
- Kızartmak için sıvı yağı
Marine sosu için malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sade soda/maden suyu
- 2-3 diş sarımsak
Baharatlar:
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı paprika (kırmızı toz biber)
Salatası için:
- Mor lahana tuz
GEVREKLİ KÜLÇE TAVUK YAPILIŞI
- Tavuk göğüslerini ince ve uzun dilimler halinde kesin (julyen).
- Geniş bir kapta marine/bulama sosunu hazırlayın (sos için gereken malzemelerin hepsini çırparak karıştırın).
- Tavukları bu sosun içerisine ilave edin ve güzelce karıştırın, kabın üzerini bir streç-film ile sıkıca kapatın ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Geniş bir kap içerisinde mısır gevreğini elle ezin/ufalayın.
- Buzdolabında dinlendirilmiş soslu tavukları mısır gevreğine bulayın ve bir tabağa dizin.
- Tavukları kızgın yağda orta ateşte alt üst kızartın.
- İnce ince doğranmış mor lahanayı tuzla ovup servis tabağına alın.
- Üzerine kızarmış tavukları koyup servis edin.