Güveçte mantar tarifi: Güveçte mantar nasıl yapılır?
Mantar oldukça sağlıklı ve lezzetli sebzeler arasında yer alır. Mantar ile yapılan bir sürü lezzetli yemek var ve aralarında en çok tercih edilen güveçte mantar tarifi. Eğer sizde sevdiklerinize hazırlamak için güveçte mantar tarifi arıyor yada güveçte mantar nasıl yapılır merak ediyorsanız "güveçte mantar tarifi, güveçte mantar nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Mantar oldukça sağlıklı ve lezzetli sebzelerin başında gelir. En lezzetli mantar ile yapılan tariflerin başında güveçte mantar tarifi yer alıyor. Eğer sizde sevdiklerinize hazırlamak için güveçte mantar tarifi arıyor yada güveçte mantar nasıl yapılır merak ediyorsanız "güveçte mantar tarifi, güveçte mantar nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Güveçte mantar tarifi
Güveçte mantar malzemeleri
- 250 gram kadar mantar
- 1 ufak boy kumkuma (zerdeçal kökü)
- 1 havuç
- 2 orta boy soğan
- 1 orta boy domates
- 1 diş büyük sarımsak
- 3 tane sivri biber
- 1 orta boy patates
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytin yağ
Güveçte mantar yapılışı
Mantarları soyup doğrayın. Limonlu suda biraz bekletin. Bir yandan soğanları ay şeklinde doğrayın. Sarımsağı da minik doğradıktan sonra ikisini zeytin yağ ile kavurun. Üzerine yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Kumkumayı soyup rendeleyin ve bir kenarda bekletin. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra rendelenmiş domates ve baharatları ekleyin. İyice kavurun. Su saldığında bekleyin kıvamına göre suyu ekleyin. Mantarları ekleyin ve çok pişmeden ocaktan alın. Bir yanda ince yuvarlak doğranmış patatesleri az kızartıp yağını süzüp servis için hazırlayın. Fırın kabına önce patates ,üzerine kumkumayı, mantarları döküp üzerine patates, en üstlerine ise kaşar peyniri rendesi ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tepsiye su koyup güveçleri yerleştirerek kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.