YemekHazır kurabiye tadında: Nişastalı kurabiye tarifi

Hazır kurabiye tadında: Nişastalı kurabiye tarifi

Paylaş
Hazır kurabiye tadında: Nişastalı kurabiye tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan nişastalı kurabiye tarifi, misafirleriniz tarafındanda oldukça sevilecek bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için nişastalı kurabiye tarifi arıyorsanız "Nişastalı kurabiye tarifi, nişastalı kurabiye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Çay ve kahvenin yanına en çok yakışan tariflerden biri olan nişastalı kurabiye tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için nişastalı kurabiye tarifi arıyor ya da nişastalı kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız detaylar "Nişastalı kurabiye tarifi, nişastalı kurabiye nasıl yapılır?" haberimizde.

Haberin Devamı

Nişastalı kurabiye tarifi

Nişastalı kurabiye malzemeleri

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı
  • 500 gram mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 4 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı susam

Nişastalı kurabiye yapılışı

Önce yağı eritip, ılınmasını bekleyin. Derin bir yoğurma kabının içine mısır unu, tuz, pudra şekeri, kabartma tozu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip, parmak uçlarınızla karıştırın. İçine yumurta sarısı ile beraber ılınmış tereyağını ilave edip, yoğurmaya başlayın. Malzemeler birbiriyle iyice özleşip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde hamuru bir top haline getirin. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örtüp, en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bir tabağa susam ve Hindistan cevizi rendesini koyarak karıştırın. Bir kasenin içine yumurta akını kırıp, iyice çırpın. Diğer yanda fırın tepsinizi yağlayıp, hazır edin. Fırını da 175 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki elinizin arasında yuvarlayın. Hafifçe üzerine bastırıp, yassılaştırın. Bu kurabiyeleri yumurta akına bulayıp, susamlı karışıma batırın ve fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında 20-25 dakika kadar, üstleri iyice pembeleşinceye değin pişirip, hemen tepsiyi dışarı çıkarın. Soğumasını bekleyip, servis tabağına dizin.

Haberin Devamı