YemekHazır yufkadan burma baklava nasıl yapılır? Hazır yufkadan burma baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Hazır yufkadan burma baklava nasıl yapılır? Hazır yufkadan burma baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Hazır yufkadan burma baklava nasıl yapılır? Hazır yufkadan burma baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Baklavalık yufkayı evde açmak konusunda zorlanıyorsanız hazır baklavalık yufkayla yapabileceğiniz hazır yufkadan burma baklava tarifi tam size göre bir lezzet olacak. Peki, hazır yufkadan burma baklava nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yiyeceğiniz hazır yufkadan burma baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak hazır yufkadan burma baklava tarifi, enfes bir lezzet. Peki, hazır yufkadan burma baklava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız hazır yufkadan burma baklava tarifi, hazırlanışı, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

HAZIR YUFKADAN BURMA BAKLAVA TARİFİ

Hazır yufkadan burma baklava malzemeler

  • 26 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • İnce çekilmiş fındık

HAZIR YUFKADAN BURMA BAKLAVA YAPILIŞI

  • Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştırın ve ocağa alarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca orta ateşte 14-15 dakika kadar kaynatın.
  • Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Uygun bir tavada yağını hazırlamak için tereyağını alın ve eritin.
  • Tamamen eriyince sıvı yağı da ilave edip karıştırın.
  • Eğer fazla köpük varsa süzgeçten geçirin.
  • Baklavayı yapmaya başlayın.
  • Masanın üzerine 1 adet yufkayı alın güzelce yağlayın üzerine 1 adet daha yufka serin onu da yağlayın.
  • Uzun tarafından saracak şekilde yufkanın yarısına kadar fındık serpin ve merdane yardımıyla ne çok sıkı ne çok gevşek şekilde sarın.
  • Kenarlarından ortaya doğru sıkıştırıp merdaneden çıkarın ve tepsiye dizin.
  • Tüm yufkaları bu şekilde yaparak tepsimizi doldurun.
  • Tamamen bitince kalan yağı üzerlerinde güzelce gezdirin.
  • İsterseniz keserek pişirin isterseniz kesmeden.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
  • Pişince fırından alın ve 7-8 dakika bekleyin ilk sıcaklığı geçince soğumuş şerbeti üzerine gezdirin.
  • 1 saat tamamen şerbeti çekip soğuyunca süsleyin ve 2 saat bekletip servis edin.