Her derde deva: İstavrit tava tarifi
Ülkemizde en çok yetişen balık çeşitlerinden birisi olan istavrit birçok hastalığa iyi gelen bir balıktır. Sevdiklerinize hazırlamak için istavrit tava tarifi arıyor ya da istavrit tava nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? İstavrit tava yapılışı için haberimize bir göz atın.
İstavrit tava tarifini pratik bir şekilde hazırlayabilir ve enfes bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Sevdiklerinize hazırlamak için istavrit tava tarifi arıyor ya da istavrit tava nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? İstavrit tava yapılışı için haberimize bir göz atın.
İstavrit tava tarifi
İstavrit tava malzemeleri
- 600 gram istavrit
- 8 yemek kaşığı mısır unu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 1/2 su bardağı mısır özü yağı
Servisi için:
- 1/2 adet kırmızı soğan
- 1/2 adet limon
İstavrit tava yapılışı
İstavritleri bol su ile yıkadıktan sonra iç kısımlarını ayıklayın. Kuyruk ve kafalarını almayın. İstavritleri temizledikten sonra tekrar durulayın ve suyunu süzdürün. Fazla sularını kağıt havlu ile silebilirsiniz. Mısır ununu eleyerek servis tabağına ekleyin. Balıkların orta kısmını tuzlayın. Balıkları arkalı önlü olacak şekilde mısır ununa bulayın. Bu esnada yağı tavaya dökerek kızdırın. İstavritleri yağa atarak arkalı önlü kızartın. Kızarttığınız balıkları servis tabağına çıkartın. İstavrit tavayı limon dilimleri ve halka halka dilimlenmiş kırmızı soğan ile birlikte servis edin.
- Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Toscana pozlarıyla hayran bıraktı
- Fahriye Evcen ve oğulları tekne keyfi yaptı! Pozlarına beğeni yağdı
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)
- Hadise yeni aşkıyla poz verdi! Eski eşinin hamlesi şaşkına çevirdi