YemekKabak dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve lezzetli kabak dolması tarifi, yapılışı, püf noktası

Kabak dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve lezzetli kabak dolması tarifi, yapılışı, püf noktası

Paylaş
Kabak dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve lezzetli kabak dolması tarifi, yapılışı, püf noktası

TV8'in en çok izlenen yarışması MasterChef Türkiye programında yarışmacılar 2. turu geçmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etmek için kabak dolması tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette kabak dolması tarifi araştırıyor. Peki, kabak dolması nasıl yapılır? Hem besleyici hem de lezzetli kabak dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tarife uygun yapıldığında 4 porsiyon çıkarabileceğiniz kabak dolması tarifi, ortalama yarım saatte hazırlayıp yarım saatte de pişirebileceğiniz bir tarif. Peki, kabak dolması nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kabak dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KABAK DOLMASI TARİFİ

Kabak dolması malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dolma baharı

KABAK DOLMASI YAPILIŞI

  • Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün.
  • Soğanı soyup kıyın. Dereotunu temizleyip kıyın.
  • Kabakları alacalı soyun.
  • Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın.
  • Çıkardığınız kabak içlerini zar şeklinde doğrayıp bir kaba alın.
  • Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun.
  • En son olarak pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın.
  • Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
  • Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin.
  • Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin.
  • Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp sıcak servis yapın.