YemekŞef Mehmet Yalçınkaya'dan çağlalı enginar tarifi

Şef Mehmet Yalçınkaya'dan çağlalı enginar tarifi

Paylaş
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan çağlalı enginar tarifi

MasteChef usulü lezzetli ve farklı bir tarif arıyorsanız, çağlalı enginar tam size göre! MasterChef Mehmet Yalçınkaya usulü bu enginar tarifinde, kimileri için vazgeçilmez bir lezzet olan çağlanın en güzel kullanılışını görüyoruz. Çağlalı enginarın arka planında ise mevsimin faydalı meyvesi, üzüm dokunuşu var. Çağlalı enginar nasıl yapılır? Çağlalı enginar tarifi, malzemeleri, püf noktaları nelerdir, öğrenmek için tarifimize göz atın!

MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nın özel tarifi, çağlalı enginar nasıl yapılır, öğrenmek için malzemelerinden püf noktalarına tüm detayları ile hazırladığımız bu tarife göz atın.

Haberin Devamı

ÇAĞLALI ENGİNAR MALZEMELERİ

  • 6 adet enginar
  • 200 gr. çağla (*)
  • 5-6 adet siyah üzüm
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 kaşık zeytinyağı
  • 2 adet limon
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Dereotu

(*) Çağla: Kayısı ve badem gibi meyvelerin yeşil ve körpe haline verilen ad. Çağla, daha çok badem için kullanılıyor. Ağırlıkla Türkiye, İran, İsrail ve Arap ülkelerinde yaygın olarak tüketilen çağla, ekşi ve mayhoş tadıyla bahar müjdecisi olarak anılıyor. Yıl boyunca bahar mevsiminde yalnızca 20 gün kadar görülebilen, tıpkı yeşil erik gibi tuz ile tüketilebilen çağla yararları saymakla bitmeyen bir meyve. En bilinen özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesi. Meyvenin içindeki çekirdek de yüksek vitamin ve minerallerle dolu.

ÇAĞLALI ENGİNAR YAPILIŞI

  • Zeytinyağı eklediğiniz tavaya, enginarları, çağlaları ve soğanı ekleyerek kızartın.
  • Limon suyunu, tuzu ve şekeri ilave edin.
  • 2 su bardağı su ilave ederek yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Pişirme süresinin son beş dakikasında üzümü ilave edebilirsiniz.
  • Yemeği soğutup dereotu ile servis edin.