YemekKahve reçeli nasıl yapılır? Kahve reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kahve reçeli nasıl yapılır? Kahve reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Kahve reçeli nasıl yapılır? Kahve reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kahve severlerin tadına doyamayacağı kahve reçeli tarifi, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez olacak şahane bir lezzet. Peki, kahve reçeli nasıl yapılır? Birçok tatlının veya kahvaltılığın yanına servis edebileceğiniz kahve reçeli tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Şahane aroması ve enfes kıvamıyla kendine hayran bırakan şahane bir tarif. Peki, kahve reçeli nasıl yapılır? Kendine hayran bırakan ve yemeğe doyamayacağınız kahve reçeli tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

KAHVE REÇELİ TARİFİ

Kahve reçeli malzemeler

  • 3 su bardağı filtre kahve
  • 1+1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

KAHVE REÇELİ YAPILIŞI

  • Filtre kahveyi size ve ekipmanınıza uygun yöntem ile demleyin. Çok sert ya da yumuşak bir kahve hazırlamamaya özen gösterin.
  • Kahveyi tencere içerisine alın.
  • Şeker ve ceviz içi eklenerek ocağın altı açılır.
  • Pekmez kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Kıvam alan reçele limon tuzu eklenir, karıştırılır.
  • Soğuduktan sonra servis edilir.